Άρης: Δεν αλλάζει προσέγγιση αλλά πρόσωπα

Γιώργος Στράντζαλης14 Απριλίου 2024

Ο Άκης Μάντζιος είδε την ομάδα του να βγάζει αντίδραση κόντρα στον Παναθηναϊκό, λίγες ημέρες μετά την κακή εικόνα που παρουσίασε στο Καραϊσκάκη, και παρά την ήττα στο Κλεάνθης Βικελίδης, που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη, κρατάει τη “γεμάτη” εμφάνιση και το γεγονός ότι είδε από τους παίκτες του να βγάζουν πολλά από εκείνα τα αγωνιστικά στοιχεία που θέλει να έχουν στο παιχνίδι τους. 

Με αυτή την εμφάνιση ως… οδηγό για τη συνέχεια των playoffs ο Αρης παίζει απόψε στην Opap Arena κόντρα στην ΑΕΚ η οποία “καίγεται” για βαθμούς ώστε να παραμείνει όρθια στο κυνήγι του τίτλου. Όσο δύσκολο κι αν είναι το έργο του κόντρα στην Ένωση, ο Αρης από την πλευρά του έχοντας απομακρυνθεί από το στόχο της 4ης θέσης θα επιδιώξει να κρατήσει το καλό του αγωνιστικό προφίλ και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο σερί ήττες. 

Εξάλλου, μέσα από τη διαδικασία των playoffs οι Κιτρινόμαυροι επιδιώκουν την αγωνιστική και πνευματική τους ετοιμότητα εν όψει του τελικού. Αυτό είναι και ένα μεγάλο κίνητρο για την ομάδα του Άκη Μάντζιου τόσο στο αποψινό παιχνίδι όσο και σε αυτά που ακολουθούν μέχρι το φινάλε του Πρωταθλήματος. Μία κατάσταση που θα τονώσει την ομάδα ακόμα περισσότερο όσο προετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού που έχει τον Μάιο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Άκης Μάντζιος δεν σκοπεύει να αλλάξει συνταγή σε σχέση με τα τέσσερα παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ, που προηγήθηκαν μέσα σε σεζόν σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, καθώς το πιθανότερο είναι να παρατάξει διάταξη με τρεις κεντρικούς μέσους και να ζητήσει μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών ούτως ώστε η ομάδα του να ελέγξει την επιθετικότητα της Ένωσης. 

Σκοπεύει δηλαδή να θωρακίσει τη μεσαία γραμμή με σκοπό την καλή κυκλοφορία σε καταστάσεις κατοχής αλλά και αντίδρασης στο transition παιχνίδι, που η ομάδα του έχει αποδείξει ότι έχει τα στοιχεία ν’ ανταποκριθεί. Με δεδομένο ότι έχει να διαχειριστεί προβλήματα τραυματισμών στην άμυνα, καθώς απουσιάζουν Φεράρι και Φαμπιάνο, αλλά κι έχοντας δείξει την πρόθεσή του ν’ ανοίξει το rotation αναμένονται αλλαγές στην αρχική 11άδα. Σίγουρα υπάρχουν και πάλι σταθερές, αλλά και αρκετά ερωτηματικά. Στην άμυνα, Μπράμπετς και Ρόουζ θα είναι το δίδυμο των στόπερ, παρά την επιστροφή του Βέλεθ στην αποστολή, ενώ στα άκρα Οντουμπάτζο και Μοντόγια είναι τα φαβορί. 

Στα χαφ, το ερωτηματικό έχει να κάνει με το αν θα παίξει ξανά βασικός ο Μάνου Γκαρθία ή αν ο Μάντζιος θα επιλέξει ένα πιο αμυντικογενές σχήμα. Είναι πιθανό να δώσει ανάσες στον Νταρίντα επιλέγοντας δίδυμο Ζουλ-Βερστράτε και μπροστά τους αν όχι τον Μανού, τότε θα πάει στην επιλογή του Φετφατζίδη. Στις πλευρές, ο Σαβέριο με τον Σαμόρα έχουν προβάδισμα, αν και δεν αποκλείεται να επιλέξει να δώσει χρόνο στον Παναγίδη ο οποίος είχε αγωνιστεί βασικός στο ματς Πρωταθλήματος στην Opap Arena. Ανσαριφάρντ και Μορόν έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για την κορυφή, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Ισπανός είχε ένα θέμα στον αυχένα από το “ξύλο” που έπαιξε με τον Ακαϊντίν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Oι πιθανές συνθέσεις

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Άμραμπατ, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Πινέδα και Πόνσε

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ, Σαβέριο, Μανού Γκαρθία, Σαμόρα, Ανσαριφάρντ

Παράδοση

Είναι η πέμπτη φορά μέσα στη σεζόν που θα αναμετρηθούν ΑΕΚ και Αρης, καθώς εκτός των δύο αγώνων της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, συναντήθηκαν και στους “16” του Κυπέλλου με τους Κιτρινόμαυρους να παίρνουν μεγάλη πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Σε αυτό το “πακέτο” αγώνων η Ενωση έχει μία νίκη, με 1-0 στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος και τρία ματς έληξαν ισόπαλα. Τελευταίο, το εντυπωσιακό 3-3 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Πριν από αυτά τα παιχνίδια η ΑΕΚ είχε τέσσερις διαδοχικές νίκες, σπάζοντας το… αήττητο που είχε προηγηθεί για τον Αρη σε τρία διαδοχικά ματς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.