Άρης: Χρειάζεται 31,25 τελικές για να βρει εστία

Γιώργος Στράντζαλης22 Φεβρουαρίου 2022

Ούτε ο πιο αδαής φίλαθλος θα περίμενε ότι με την αλλαγή προπονητή στον Αρη αυτομάτως θα λυνόταν και τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας, όπως το μόνιμο πρόβλημα που έχει με το να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Ενα πρόβλημα για το οποίο δεν υπάρχει και αισιοδοξία ότι μπορεί να δοθεί λύση μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν σκοράρει στους 14 από τους 30 αγώνες που έχουν δώσει στο σύνολο από την αρχή της σεζόν, ενώ εντός του 2022 δεν σκόραραν στους οκτώ από τους 10 αγώνες μέχρι τον προχθεσινό με τον ΠΑΟΚ. Αριθμοί που έρχονται να αναδείξουν το μεγάλο πρόβλημα και να επιβεβαιώσουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας όσο πάει και χειροτερεύει. Στους τελευταίους 10 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων και των δύο Κυπέλλου με τη Λαμία, ο Αρης έκανε 125 τελικές προσπάθειες αλλά μετουσιώθηκαν μόλις οι τέσσερις. Ητοι, ένα γκολ ανά 31,25 τελικές!

Ποσοστό που μαρτυρά την… εγκληματική δυστοκία που χαρακτηρίζει την φετινή ομάδα και η οποία θα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό – αν όχι στο μέγιστο – στο ενδεχόμενο αποτυχίας να μπει στα play off. Τουλάχιστον, στον Αρη θα γνωρίζουν την απάντηση στο ερώτημα: “τι έφταιξε;”. Διότι σε τελική ανάλυση το πρόβλημα δεν είναι φετινό, προϋπήρχε. Και όχι μόνο δεν λύθηκε με τις κατάλληλες προσθήκες στις δύο μεταγραφικές περιόδου, αλλά όσο περνάει ο καιρός διογκώνεται και εύλογα μπαίνει στην εξίσωση ζήτημα ικανότητας πέραν της τύχης ή της ημέρας που μπορεί να βρεθεί ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής.

Η χειρότερη επίδοση

Οι 14 από τους 30 αγώνες δίχως γκολ στην επίθεση στοιχειοθετεί ένα αρνητικό ρεκόρ για τον Αρη συγκριτικά με τις περσινές του επιδόσεις, όπου είχε το εντυπωσιακό ποσοστό των 32 αγώνων στους οποίους σκόραρε από τους 41 στο σύνολο σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε. Δηλαδή, μόλις εννέα αγώνες αγώνες έμεινε “άσφαιρος”, αν και το πρόβλημα του εύκολου γκολ υπήρχε και δεν είναι φετινό. Πέρυσι ωστόσο επέδειξε μία συνέπεια, έβρισκε εύκολα ή δύσκολα τον τρόπο μέσα από τη διάρκειας στο παιχνίδι του. Κάτι που δεν ισχύει φέτος. 

Αυτή τη στιγμή ο Αρης έχει, μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης, την χειρότερη επίθεση στους οκτώ αγώνες της Super League εντός του 2022. Θέση διόλου τιμητική για μία ομάδα με υψηλές προσδοκίες. Και ειδικά για μία ομάδα που ανά παιχνίδι δημιουργεί κατά μέσο όρο 12,5 τελικές προσπάθειες. Προφανώς δεν έχουν όλες τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας, ωστόσο ο Αρης έχει καταφέρει να αστοχήσει με κάθε τρόπο και από κάθε θέση. Γιατί περί κατορθώματος πρόκειται αν κρίνουμε από τις “καθαρές” τελικές προσπάθειες των Καμαρά, Ντιαγέ και Σάσα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ή για τα δύο χαμένα πέναλτι σε 120 αγωνιστικά λεπτά στον δεύτερο αγώνα Κυπέλλου με τη Λαμία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.