Άρης: Χαμένο στοίχημα ή ανέτοιμος ο Ιτούρμπε;

Γιώργος Στράντζαλης23 Νοεμβρίου 2021

Οταν το καλοκαίρι στον Αρη αποφάσισαν να πυροδοτήσουν τη βόμβα με την απόκτηση του Χουάν Ιτούρμπε και να επενδύσουν στον Παραγουανό, μετά από προσωπική επιλογή του Θόδωρου Καρυπίδη, γνώριζαν ότι ο παίκτης θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας. Μετά από μήνες, όμως, οι Κιτρινόμαυροι περίμεναν και αντίστοιχη παραγωγικότητα.

Το ελκυστικό-ακριβό project Ιτούρμπε μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει βάσει προσδοκιών και η αγορά ποιότητας στην οποία προχώρησε ο Αρης δεν αποσβένεται στο γήπεδο. Ο Παραγουανός συνεχίζει να προβληματίζει με το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης στο ρόλο του και με εξαίρεση κάποιες λίγες εκλάμψεις που έχει στα παιχνίδια του, η παρουσία του στοιχειοθετεί ένα χαμένο αγωνιστικό στοίχημα.

Η επιλογή του Άκη Μάντζιο να δώσει φανέλα βασικού στον Ιτούρμπε, στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκ του αποτελέσματος κρίνεται άστοχη. Ο 28χρονος ήταν… άφαντος. Έγινε όμως στη λογική ότι ο Παραγουανός διαθέτει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και την ποιότητα για να διασπάσει κλειστές άμυνες και να ανοίξει διαδρόμους.

 Στην πράξη όμως τον είδε να πραγματοποιεί μία (ακόμη) απογοητευτική εμφάνιση και αναγκάστηκε, όπως στη Νίκαια που του είχε δώσει την ευκαιρία στο βασικό σχήμα, να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο. Απολογισμός σε 45 αγωνιστικά λεπτά; Δύο πάσες, 0/2 γεμίσματα, μία τελική προσπάθεια και τέσσερα λάθη.

Σε οκτώ συμμετοχές στο Πρωτάθλημα ο Ιτούρμπε έχει καταγράψει συνολικά εννέα τελικές προσπάθειες, έχει μόλις 20 σωστές μεταβιβάσεις, όταν συνολικά ο Αρης διακρίνεται στα στατιστικά της Λίγκας στην κατηγορία “πάσες” καθώς είναι μια ομάδα που κυκλοφορεί την μπάλα, έχει κάνει 16 λάθη, ενώ δεν έκλεψε ούτε μια φορά την μπάλα! Αριθμοί πολύ κατώτεροι των προσδοκιών, για έναν ποδοσφαιριστή του οποίου η άφιξη στην Ελλάδα προκάλεσε θόρυβο και επενδύθηκαν πολλά χρήματα από τη διοίκηση.

Ο 28χρονος δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στα νέα δεδομένα και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, γεγονός που προβληματίζει άπαντες στην Αλκμήνης. Το αν θα τα καταφέρει στην πορεία θα φανεί στο χρόνο και μέσα από τις ευκαιρίες που θα έχει. Αλλά για την ώρα η μεταγραφή Ιτούρμπε στον Αρη στοιχειοθετεί ένα χαμένο καλοκαιρινό στοίχημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.