Άρης: Απλά μαθηματικά

Μάνος Χατζάκης25 Μαρτίου 2021

Αναλλοίωτη έμεινε η βαθμολογική θέση του Άρη, παρά την ήττα από τον Ολυμπιακόστην πρεμιέρα των play off. Επόμενος στόχος των «κιτρινόμαυρων» είναι το... εξάποντο στα δύο εντός έδρας ματς κόντρα σε Αστέρα Τρίποληςκαι ΑΕΚ, τα οποία θεωρούνται κομβικά για τη συνέχεια.

Εκ των ων ουκ άνευ είναι η κατάκτηση έξι βαθμών στα επόμενα δύο 90λεπτά των play off. Το πρόγραμμα της κλήρωσης τα έφερε έτσι, ώστε ο Άρης να ορίζει την τύχη του, έστω κι αν στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν πήρε ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, τον οποίο άξιζε βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε.

Οι «κιτρινόμαυροι» ποντάρουν πολλά στην έδρα τους, την οποία οφείλουν να εκμεταλλευτούν απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ, οι οποίοι θα επισκεφθούν διαδοχικά το «Κλ. Βικελίδης». Με δύο τρίποντα, ο Θεός του Πολέμου θα διατηρηθεί σε θέση ισχύος και αναλόγως των υπολοίπων αποτελεσμάτων, ίσως και να αυξήσει τις διαφορές από τους διώκτες του.

Αυτή τη στιγμή, ο Αρης έχει 51 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ 50, η ΑΕΚ 48 και ο Παναθηναϊκός 46. Τα δύο ματς, που θα γίνουν, μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος, μπορούν να κάτσουν... κουτί στο σύνολο του Άκη Μάντζιου με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσουν τους Αρκάδες. Κι αυτό γιατί, ο Δικέφαλος του Βορρά παίζει με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, σε εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση, όπου τα πάντα είναι ανοιχτά, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι είναι θεωρητικά το φαβορί και σε περίπτωση νίκης τους, τότε η διαφορά μεταξύ Άρη και Ένωσης μπορεί να φτάσει και τους τέσσερις βαθμούς, πριν το μεταξύ τους παιχνίδι.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στην 3η αγωνιστική των play off, που είναι εξίσου κρίσιμη, ώστε ο Άρης να διατηρήσει τα κεκτημένα. Οι Θεσσαλονικείς κοντράρονται με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, η οποία δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, παρουσιάζοντας πολλές αδυναμίες εκτός έδρας. Εκτός της μεγάλης αναμέτρησης του «Κλ. Βικελίδης», υπάρχουν και οι αγώνες των Αστέρα Τρίπολης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό πως οι παίκτες του Ακη Μάντζιου εξακολουθούν να ορίζουν την τύχη της 2ης θέσης. Με δύο νίκες διατηρούνται σίγουρα στη δεύτερη θέση, περιμένοντας παράλληλα να έρθουν... βολικά τα αποτελέσματα των συνδιεκδικητών, μήπως και αυξήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.