Άρης: Αλλάζει (ξανά) το «δίδυμο» -Το εναλλακτικό σχέδιο

Γιώργος Στράντζαλης22 Οκτωβρίου 2021

Η νίκη στη Λαμία εξασφάλισε στον Αρη ηρεμία και τον έβγαλε από το καθεστώς εσωστρέφειας στο οποίο ήταν βουτηγμένος μετά από την γκέλα κόντρα στον Απόλλωνα, ομοίως εξασφάλισε και πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ομάδα ώστε να προετοιμαστεί ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Οι Κιτρινόμαυροι είναι αναγκασμένοι να ντουμπλάρουν τις νίκες τους έτσι ώστε να πάνε στο ΟΑΚΑ, για το ντέρμπι με την ΑΕΚ την 8η αγωνιστική, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι κομβικής σημασίας και ο Άκης Μάντζιος βλέπει για πρώτη φορά μετά από καιρό το απουσιολόγιο εντελώς “λευκό”. 

Η επιστροφή των Σάσα και Μπεναλουάν στις προπονήσεις δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τον προπονητή, ο οποίος προσανατολίζεται σε μικρές παρεμβάσεις στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με το προηγούμενο ματς Πρωταθλήματος. 

Μία από τις παρεμβάσεις αφορούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αφού ο Χαβιέρ Ματίγια δεν ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στο ρόλο του, έκανε αρκετά λάθη και γενικώς δεν μπορεί να πει κάποιος ότι… άρπαξε την ευκαιρία που είχε να παίξει για πρώτη φορά φέτος βασικός. 

Ο Λούκας Σάσα θα επιστρέψει - εκτός απροόπτου - στην ενδεκάδα και πιθανότατα θα έχει για παρτερνέρ του τον Τζίμι Τζέγκο με τον προπονητή να ποντάρει στην καλύτερη επικοινωνία που έχουν στο γήπεδο. Οι δυο τους την περσινή σεζόν κουβάλησαν το μεγαλύτερο βάρος στον νευραλγικό χώρο και γενικώς λειτούργησαν άρτια, δημιουργώντας ένα στιβαρό δίδυμο στον κεντρικό άξονα. 

Φέτος έχουν παίξει μαζί ήδη σε τρεις αγώνες Πρωταθλήματος. Το εναλλακτικό σχέδιο περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση του Μπαντού Ντιαγέ ως παρτενέρ του Τζέγκο, στη λογική ότι ο Σάσα στερείται αγωνιστικού ρυθμού λόγω της λόγω της απουσίας του από τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.