Άρης-ΑΕΚ: Το «κατενάτσιο» έφερε «ρεκόρ»

Γιώργος Πετρίδης19 Φεβρουαρίου 2020

Ήταν σχεδόν αδύνατο να παίξουν ποδόσφαιρο Άρης και ΑΕΚ την Κυριακή. Το γρήγορο γκολ της «Ένωσης» την οδήγησε από νωρίς στον τρόπο παιχνιδιού στον οποίο αρέσκεται επί ημερών Καρέρα. 

Ένα καταστροφικό παιχνίδι το οποίο οδήγησε σε ένα μπαράζ λαθών και τις δύο ομάδες που έκαναν από 81 που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ συνολικά για τη φετινή Superleague 1. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν το ματς του «Βικελίδης» το αρνητικό ρεκόρ ήταν εκείνο των 73 λαθών που έκανε ο Πανιώνιος στο ίδιο γήπεδο απέναντι στον Άρη για την 22η αγωνιστική. Σε εκείνο το παιχνίδι οι “κιτρινόμαυροι” σημείωσαν την προηγούμενη χειρότερη επίδοση τους έχοντας 65 λάθη.

Όσο για τα περί καταστροφικού ποδοσφαίρου, πώς αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν τα τριπλάσια (!) φάουλ της ΑΕΚ; Η «Ένωση» σταμάτησε 33 φορές με αυτόν τον τρόπο τους παίκτες του Άρη που από την πλευρά τους έκαναν μόνο 11 φάουλ. Πρόκειται μάλιστα για νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν τα 30 φάουλ που έκανε ο Ολυμπιακός στο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 20ή αγωνιστική.

Ο Ντιγκινί γίνεται «50άρης»

Αν πάρει χρόνο συμμετοχής στο ματς του προσεχούς Σαββάτου στη Λαμία, ο Νικολά Ντιγκινί θα μπει στη λίστα των ποδοσφαιριστών του Άρη που μέτρησαν τουλάχιστον 50 παρουσίες στη “μεγάλη” κατηγορία με τους «κιτρινόμαυρους». Ο Γάλλος θα γίνει ο 123ος με 50 συμμετοχές Πρωταθλήματος ενώ από το σημερινό ρόστερ ο μόνος που το έχει κάνει ως τώρα είναι ο Χαβιέ Ματίγια έχοντας 51.

Πρώτο μηδέν στο «Βικελίδης»

Με τον τρόπο που αγωνίστηκε η ΑΕΚ αλλά βέβαια και τη διαιτησία του Καραντώνη, ο Άρης έμεινε στο μηδέν στην επίθεση κάτι που έγινε για πρώτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μείνει στο ένα γκολ στα ματς με ΟΦΗ, Ολυμπιακό, Λαμία και Ξάνθη. Ο Άρης εκτέλεσε μόνο μία φορά μέσα από την αντίπαλη περιοχή, στη μικρότερη εντός έδρας επίδοση του αφού είχε από δύο τελικές στα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Επτά από τα 33 φάουλ της ΑΕΚ στο ματς της Κυριακής, έγιναν πάνω στον Γιάννη Φετφατζίδη που «έγραψε» ρεκόρ περιόδου για τον Άρη αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των έξι κερδισμένων φάουλ που είχε ο Μπράουν Ιντέγε στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ.

Το εντός έδρας παθητικό του Άρη στα 12 παιχνίδια του στο “Βικελίδης” έφτασε τα 11 τέρματα αλλά το εντυπωσιακό βρίσκεται αλλού. Εννιά από αυτά σημειώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο. Δέχτηκε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο μόνο από τη Λάρισα και τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ έψαξε από τις πτέρυγες τον τρόπο να “τρυπήσει” την άμυνα της ΑΕΚ. Είχε 33 προσπάθειες για γέμισμα, ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη εντός έδρας επίδοση της αφού τόσα είχε και απέναντι στη Λάρισα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.