Άρης: 3ος και με ψηλά το κεφάλι - Η πιθανή 11αδα με ΑΕΚ

Γιώργος Στράντζαλης16 Μαΐου 2021

Μια πετυχημένη, από άποψη επίτευξης στόχων, σεζόν ολοκληρώνεται για τον Αρη σήμερα. Η τελευταία υποχρέωση της ομάδας είναι στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, απ’ όπου φέτος πέρασε δύο φορές νικηφόρα. Αυτό θέλει να κάνει και σήμερα απέναντι στην ΑΕΚ, προκειμένου να τερματίσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να πραγματοποιήσει ένα “γλυκό” φινάλε στο Πρωτάθλημα. Θα είναι μία νίκη για το γόητρο και το πρεστίζ της ομάδας, αλλά από την άλλη θα είναι και μία νίκη επιβράβευσης των ποδοσφαιριστών για την προσπάθειά της σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο βασικός στόχος της ομάδας εξάλλου ήταν η έξοδος στην Ευρώπη για τρίτη συνεχόμενη χρονικά, και επετεύχθη μαθηματικά δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος. Ο επόμενος στόχος, ο οποίος προέκυψε στην πορεία λόγω της εντυπωσιακής σεζόν στην κανονική διάρκεια, ήταν η κατάκτηση της 2ης θέσης. Από τη στιγμή που χάθηκε, όμως, με την ήττα στην Τούμπα, οι ποδοσφαιριστές του Αρη είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα τελευταίο καλό παιχνίδι και να τερματίσουν στην τρίτη θέση.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, ο Μάντζιος αναμένεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές προσώπων στο βασικό σχήμα. Στην άμυνα το πιο πιθανό είναι να επαναφέρει τον Σούντγκρεν στο δεξί άκρο, ενώ στην επίθεση όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα επιλέξει να χτυπήσει την ΑΕΚ στην κόντρα επίθεση. Στο ανοιχτό γήπεδο θα προτιμήσει τον Μαντσίνι στην κορυφή, αντί του Μάνου, και σε αυτό το ενδεχόμενο στην τριάδα πίσω από τον Αργεντινό θα τοποθετηθούν Γκάμα, Μπερτόγλιο και Ματέο Γκαρσία. Στο σενάριο να δώσει φανέλα στον Μάνο, ο Μαντσίνι θα τοποθετηθεί στην τριάδα, πιθανότατα στη θέση του Μπερτόγλιο.

Μετά τον σημερινό αγώνα οι Κιτρινόμαυροι μπορούν να κοιτάξουν στην επόμενη μέρα, όπου τα ανοιχτά μέτωπα για το χτίσιμο της ομάδας είναι αρκετά. Με πρώτο και κορυφαίο στη λίστα της διοίκησης το θέμα του προπονητή, καθώς το συμβόλαιο του Άκη Μάντζιου ολοκληρώνεται αλλά για την ώρα φαντάζει ως το φαβορί και για την επόμενη σεζόν. Η παραμονή του, ή όχι, στον πάγκο του Αρη αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο ραντεβού που θα έχει με τον Θόδωρο Καρυπίδη μέσα στο επόμενο διάστημα, ωστόσο ο 51χρονος τεχνικός έχει κανονικά λόγο στην προεργασία που γίνεται για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.