Αρχίζει αύριο (19/04) η προκαταρκτική για τις καταγγελίες αθλητριών της Γυμναστικής

Βασίλης Μάστορας18 Απριλίου 2021

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνουν πλέονοι καταγγελίες που έκαναν πριν από 10 ημέρες 22 αθλητές και αθλήτριες της Γυμναστικήςμε επιστολή στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.Στην επιστολή τους υποστηρίζαν ότι έγιναν δέκτες σεξουαλικής παρενόχλησης και σωματικής-ψυχολογικής βίας από τους προπονητές τους.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική και διαβίβασε το φάκελο στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης η οποία με τη σειρά της έδωσε παραγγελία στο τμήμα ανηλίκων της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην ανακριτική διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό αύριο (19/04) το πρωί κλήθηκαν να καταθέσουν οι διαμένουσες στη Β. Ελλάδα αθλητές οι οποίοι είναι περισσότεροι από 10 και θα παρουσιαστούν στον ανακριτή με τον δικηγόρο τους Αλέξη Αδαμίδη.

Στην καταγγελία τους περιγράφουν μια κατάσταση που έφτανε στον εξευτελισμό και τα βασανιστήρια από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι σκοπό είχαν να διδάξουν στα παιδιά την ευγενή άμιλλα, τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού.

Η καταγραφή των αθλητών, συνολικά έφτασαν τους 40, που έκαναν την καταγγελία ξεκινά από το 1985 και σ΄ αυτή γίνεται λόγος για «κοινό μυστικό» ως προς τις απαράδεκτες προπονητικές μεθόδους. Αυτές περιλάμβαναν σωματικές τιμωρίες, νηστείες, ψυχολογική κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση σε μικρά παιδιά, η ηλικία κάποιων εκ των οποίων δεν ξεπερνούσε τα πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.