Άρχισε να έχει σφυγμό ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής

Βασίλης Μάστορας08 Ιουλίου 2020

Mετά από αρκετό άγονο χρόνο ο Ηρακλής δημιουργεί τις συνθήκες για την ποδοσφαιρική του επανεκκίνηση. Στην ουσία αρχίζει και έχει πλέον, και πάλι, σφυγμό κι αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα που εκπέμπει η ιστορική ομάδα. Η περσινή του παρουσία στην Γ’ κατηγορία της ΕΠΣΜ, ήταν απονενοημένη πράξη η οποία έγινε μόνο για την τιμή των όπλων. 

Ο Ηρακλής δεν κέρδισε τίποτε, ούτε μπήκε στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Η θέση, της ομάδας που αδικήθηκε όσο καμία άλλη, είναι παραδοσιακά στην πρώτη τη τάξη επαγγελματική κατηγορία. Υπό προϋποθέσεις η παρουσία της στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία μπορεί να αποτελέσει εξέλιξη με την οποία, ίσως, να συμβιβαστούν οι φίλοι του. Τίποτε λιγότερο όμως.

Η προσπάθεια της ποδοσφαιρικής επανεκκίνησης έχει ως εμπνευστή τον δηλωμένο κυανόλευκων συναισθημάτων ΥΜΑΘ, Θόδωρο Καράογλου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχει πλάνο δράσης και έχουν οροθετηθεί οι στόχοι. Αρα το αποτέλεσμα είναι μετρήσιμο.

Η νέα εταιρική ταυτότητα της ΠΑΕ, η συγκέντρωση χρημάτων για το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ και του μπάτζετ της νέας ομάδας, είναι μέσα στους στόχους της ομάδας εργασίας.

Οι επόμενες κινήσεις είναι η συγκρότηση και η λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος της νέας ομάδας: προπονητής, ρόστερ κ.λ.π.

Μέχρι στιγμής ο σχεδιασμός μοιάζει με άσκηση επί χάρτου για μία δύσκολη μάχη. Είναι όμως ένα καλό πρώτο βήμα. Λογικά η πρώτη πόρτα που θα χτυπήσουν οι άνθρωποι του Ηρακλή θα είναι αυτή της Τρίγλιας, η οποία έχει δείξει πρόθεση να πουλήσει τον Α.Φ.Μ. 

Σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση η Τρίγλια θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στη νέα δεύτερη τη τάξη κατηγορία, οπότε εκεί θα αγωνισθεί ο Ηρακλής αν συμφωνήσει με την ομάδα της Χαλκιδικής. Βεβαίως ένα τέτοιο εγχείρημα ίσως να έχει και θέματα με βαρίδια που κουβαλάει ο Ηρακλής από το παρελθόν, τα οποία προφανώς και θα τα έχουν βάλει στο τραπέζι οι άνθρωποι των «κυανολεύκων». Γιατί θα ήταν δυσάρεστη έκπληξη να κάνει το πρώτο πετυχημένο βήμα και μετά να βρεθεί σε κινούμενη άμμο.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που παραπέμπει σε Ηρακλή:Η πληροφορία ότι ο Ν.Π.Σ. Βόλος αλλάζει χέρια με σχέδιο τη χρονιά 2021-2022 να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

FOCUS

Το ζήτημα δεν είναι το γιατί ο Βέλεθ δεν δέχτηκε τη μείωση των αμοιβών του, αλλά γιατί ο Αρης συνεχίζει να τον χρωστάει παρότι στο ταμείο της ΠΑΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της, μπήκαν 1,5 εκατ. ευρώ από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου! Εκτός κι αν…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.