«Αρχή του νήματος» της προσπάθειας ανασυγκρότησης αλλά και εξυγίανσης

Δημήτρης Μπούζας13 Ιανουαρίου 2022

Ασφαλώς και «κάτι» κινείται μέσα στον «όλο οργανισμό» ΠΑΟΚ, ο οποίος βυθισμένος σε μία ανενεργή και σχεδόν ημιλυποθυμική κατάσταση, έδειχνε αδύναμος να αντιδράσει σε ότι παθογεννές και αυτοκαταστροφικό περνούσε το κατώφλι της Τούμπας.

 Κι αυτό το «κάτι», εύκολα εντοπίζεται στις πρώτες κινήσεις που έγιναν, από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ο νέος τεχνικός διευθυντής. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε ότι εντοπίζεται και στα πρώτα του λόγια, υπενθυμίζοντας τις εξαιρετικού ενδιαφέροντος και αποκαλυπτικές πρώτες δημόσιες δηλώσεις του.

 Με τις οποίες αυτός ο...νεοφερμένος, έδειξε πως γνωρίζει πολλά μέσα από τα περίεργα που συμβαίνουν στην καινούργια του ομάδα, καταγγέλοντας μάλιστα και το πρωτοφανές και ακαταλόγιστο και ποδοσφαιρικά ανορθόδοξο, να επιβάλουν στον κόουτς παίκτες τους οποίους δεν εγκρίνει.

 Ο Ζοσέ Μπότο θεωρείται και είναι ένας καταξιωμένος και έμπειρος ποδοσφαιράνθρωπος. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και ένα αξιόλογο όνομα στο χώρο που κινείται. Ως εκ τούτου, νομίζουμε ότι θεωρείται και είναι λογικό, τα λόγια του και οι πράξεις του να μετρούνται και να εκτιμούνται ανάλογα. 

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, αν ρωτήσετε τους ΠΑΟΚτσήδες να σας πουν από τι είδους συναισθήματα διακατέχονται, ή πιο απλά τι «βλέπουν» και τι περιμένουν να «δουν», πιστεύουμε ότι αβίαστα θα σας απαντήσουν πως διακρίνουν μια κινητικότητα πολύ ευδιάκριτη κι έναν προγραμματισμό που οδηγεί προς τη σωστή κατεύθυνση.

 Είναι ολοφάνερο ότι αυτό που επισήμως εξαγγέλεται – μεγάλο ή μικρό δεν έχει σημασία – πραγματοποιείται απαλλαγμένο από όλα εκείνα τα εφιαλτικά ναυάγια και πισωγυρίσματα του παρελθόντος, που τόσο στοίχισαν στο σύλλογο.

 Είναι πολύ νωρίς βέβαια για να σχηματιστούν στέρεες και ασφαλείς απόψεις για όλους και για όλα. Όμως οι ενδείξεις και τα πρώτα δείγηματα οδηγούν σε ενθαρρυντικές προβλέψεις. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σήμερα στον ΠΑΟΚ ο κόουτς και ο τεχνικός διευθυντής συνεργάζονται άψογα, αποφασίζουν από κοινού και προχωρούν με σταθερό βηματισμό.

 Δείχνουν πως έχουν πλάνο και το πλέον σημαντικό ότι έχουν δουλέψει μέσα στα πλαίσια του. Σκανάρουν τα πάντα και εντοπίζουν τους στόχους τους. Επί παραδείγματι ο Σάστρε είχε ήδη εντοπιστεί από τον Μπότο και αποκτήθηκε και αυτή τη στιγμή είναι στη διάθεση του Λουτσέσκου. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και τις αμέσως επόμενες ημέρες για τους εναπομείναντες δύο υποψήφιους που θα καλύψουν αντίστοιχα κενά (εξτρέμ και επιτελικός).

 Συμφωνίες και προσεγγίσεις που γίνονται με σοβαρότητα. Όχι κουτουράδες και παζάρια με βρώμικους διαμεσολαβητές που θησαύρισαν από τον ΠΑΟΚ. «Μικρό όνομα» λένε μερικοί για την πρώτη μεταγραφή του Ισπανού αμυντικού, προεξοφλώντας και το ενδεχόμενο οι επόμενες κινήσεις να είναι του ιδίου βεληνεκούς.

 Χωρίς αυτό βέβαια να βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους, που διατηρούν ακέραια την εμπιστοσύνη τους στον έμπειρο Μπότο, ο οποίος στο βιογραφικό του έχει αρκετές περιπτώσεις ασήμαντων νεαρών που αποδείχθηκαν όμως «λαβράκια». 

Ανεξάρτητα από όλα αυτά και σε τελική ανάλυση και σε ότι αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση, ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο ΠΑΟΚ είναι τελείως αντίθετος από εκείνη την θλιβερή ιλαροτραγωδία που πλήγωνε βάναυσα το κύρος του συλλόγου. Σήμερα υπάρχει (το επαναλαμβάνουμε) σοβαρή παρουσία, σταθερή προσέγγιση και διαφανέστατη διαδικασία. 

Επομένως θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ΠΑΟΚτσής κρατώντας την άκρη του νήματος της προσπάθειας και όλων των εξελίξεων, βλέπει φως στο τούνελ. Για αυτόν τον λόγο δείχνει ικανοποιημένος, πιστεύοντας παράλληλα πως το σκηνικό θα αλλάξει ριζικά. 

Και ότι αυτή η μεγάλη αλλαγή δεν θα περιοριστεί μόνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά θα συμπεριλάβει και τον «όλο οργανισμό», του οποίου η εξυγίανση θεωρείται και είναι επιβεβλημένη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.