Αποζημίωση της UEFA σε 2.700 οπαδούς της Λίβερπουλ

Metrosport Team30 Μαΐου 2022

Τα γεγονότα που έλαβαν γύρω από το «Stade de France» πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του τελικού του Champions League έχουν θορυβήσει και την πολιτική ηγεσία της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, η υπουργός αθλητισμού, Αμελί Ουντεά-Καστερά, ανέφερε αρχικά πως εκτός του γηπέδου έμειναν 2700 οπαδοί της Λίβερπουλ που είχαν στα χέρια τους εισιτήριο, αλλά θα τους αποζημιώσει η UEFA.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαρέν, λέγοντας πως υπήρχαν περισσότεροι από 40 χιλ. οπαδοί των «reds» είχαν στα χέρια τους πλαστά εισιτήρια. Κάπως έτσι και λόγω του τεράστιου συνωστισμού γύρω από το γήπεδο, ο αρχηγός της αστυνομίας πήρε την απόφαση να κλείσει τις πόρτες για να μη δημιουργηθεί χάος.

«Το 2019, ο τελικός μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ προκάλεσε τα ίδια προβλήματα στη Μαδρίτη. Το ίδιο και ένας τελικός στο Γουέμπλεϊ πριν από μερικά χρόνια. Ήταν επίσης ο προπονητής της Λίβερπουλ που κάλεσε τους οπαδούς να έρθουν στη Γαλλία ακόμη και χωρίς εισιτήρια. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δεκάδες χιλιάδες Βρετανούς υποστηρικτές των οποίων ένα τμήμα σεβάστηκε απόλυτα τους κανόνες. Και ένα μικρό, αλλά εξαιρετικά ζωντανό, τμήμα που ήρθε σε σύγκρουση με τις αρχές», ανέφερε!

Ο υπουργός εσωτερικών ρωτήθηκε και για το γεγονός πως τα τουρνικέ άνοιξαν και δεν υπήρχε ο σωστός έλεγχος των εισιτηρίων, απαντώντας πως έγινε για λόγους ασφάλειας: «Οι αποφάσεις που ελήφθησαν εξασφάλισαν ότι δεν υπήρξαν θάνατοι. Ο αρχικός έλεγχος αφαιρέθηκε για να αποφευχθεί η συντριβή ανθρώπων στους αστυνομικούς κλωβούς ή στις θύρες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.