Αποστολίδης: «Να πάρει μετάθεση ο ανακριτής για να... ζήσει»

Metrosport Team23 Ιουνίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γνωστός δικηγόρος Μπάμπης Αποστολίδης, όπου μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση του Noor1, και την μετάθεση που ζήτησε ο τρίτος κατά σειρά ανακριτής της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Παράλληλα τόνισε πως δεν θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα με την υπόθεση του ναρκοπλοίου, ενώ ευχήθηκε στον ανακριτή να πάρει μετάθεση για να ζήσει.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Noor1:

«Εύχομαι να πάρει ο ανακριτής μετάθεση για να ζήσει. Εγώ απέχω από αυτά τα πράγματα γιατί έχω 4 παιδιά και θεωρώ τον εαυτό μου νέο ακόμα.  Δεν είναι φυσιολογικό να αλλάζουμε ανακριτές. 

Αυτό που ήταν πάρα φύση, είναι αυτό το βούλευμα του συμβουλίο πλημμελειοδικών που απέρριψε την αίτηση για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αυτού του μάρτυρα που ήθελε να καταθέσει εδώ και δύο χρόνια. Μάλιστα είπαν ότι δεν συντρέχει σοβαρός λόγος να ανοιχτεί το τηλεφωνικό απόρρητο. 

Στα 32 χρόνια δικηγορίας μου, πρώτη φορά το είδα αυτό. Ο νόμος και το σύνταγμα λέει ότι οι δικαστικές αποφάσεις, όπως και τα βουλεύματα πρέπει να εμπεριέχουν από το σύνταγμα και το νόμο ειδική και εμπειραστατωμένη αιτιολογία. Αναιρούνται αποφάσεις που έχουν απλώς μια τυπική αιτιολογία. 

 Κρίνεται ότι δεν θα προσφέρει κάτι η τηλεφωνική άρση απορρήτου και δεν θα υπάρξουν στοιχεία. Είναι μια τυπική αιτιολογία που δεν αντέχει σε κριτική, ούτε πρωτοετούς φοιτητή νομικής.  Μόνο ότι κρατούμενος, είχε κινητό τηλέφωνο μέσα στις φυλακές, επιβάλλει να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Ήμουν δικηγόρος απαγωγής στην υπόθεση Μυλωνά, τον Παπακώστα και τους λοιπούς, τους πιάσαμε από άρση τηλεφωνικού απορρήτου. 

Ο Παπακώστας μέσα από τις φυλακές κανόνιζε το τι γινόταν έξω γιατί είχε κινητό τηλέφωνο. Έχει κρατούμενος στην φυλακή τηλέφωνο και δεν γίνεται άρση τηλεφωνικού απορρήτου; Αυτά γίνονται στον Πειραιά.  Εγώ πιστεύω ότι δεν θα προχωρήσει η υπόθεση του Noor1».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.