Αποστολάκης: «Ο Κωνσταντέλιας διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο τους Έλληνες παίκτες»

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2023

Ο Στράτος Αποστολάκης μίλησε στο Metropolis 95.5 για τους ταλαντούχους Ελληνες παίκτες και την σημασία του να παίρνουν ευκαιρίες. 

«Μας έλειψαν οι Έλληνες, ήταν ελάχιστοι. Ο Κωνσταντέλιας διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες του Έλληνα παίκτη που τόσα χρόνια τις αγνοούσαν οι ομάδες. Μακάρι με αφορμή αυτό να αλλάξει η νοοτροπία. Τα παιδιά στα οποία επιμένει ο ΠΑΟΚ και ελπίζω να μην είναι λόγω συγκυρίας, είναι από τις ακαδημίες που δουλεύουν πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος είναι φίλος μου και το νιώθω πόσο τρέχει. Μακάρι να είναι ο ΠΑΟΚ πρωτοπόρος και να υπάρξουν και άλλες ομάδες που θα δώσουν το δικαίωμα στον Έλληνα παίκτη να δείξει τα χαρακτηριστικά του» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Θεωρώ πως υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα ταλέντα. Καμιά φορά δεν ευθύνονται μόνο οι ομάδες, αλλά και οι νεαροί που γίνονται νωρίτερα στα χαρτιά μεγάλοι παίκτες, οι μάνατζερ που φουσκώνουν τα μυαλά τους και οι πατεράδες που νομίζουν ότι έχουν έναν Μέσι στο σπίτι. Πρέπει η ομάδα να τους εκπαιδεύει σωστά, ώστε με αυτό τον τρόπο να εξελιχθούν και η ομάδα να ωφεληθεί οικονομικά. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μετρήσουν την εξέλιξη του παίκτη από νωρίς. 

Μπορεί κάποιος να μπει σε μία θέση για να τιμηθεί, αλλά να μην μπορεί να δει την εξέλιξη των παικτών. Τι άλλο, για παράδειγμα, χρειάζεται ο Κωνσταντέλιας για να κάνει το βήμα παραπάνω και τι για να γίνει ο Κούτσιας βασικός; Είναι ένα σύνθετο θέμα. Και φυσικά να τα δώσουμε χρόνο. Πρέπει να επιμείνουμε. Καμιά φορά λέμε ποιος φταίει για τον αποκλεισμό, ο Λύρατζης. Δεν τον ξαναβάζουμε. Και ο Κωνσταντέλιας θα κάνει «κοιλιά» καμιά στιγμή».

Για το τι συμβουλεύει τον γιο του: «Ότι πρέπει κάθε μέρα να βελτιώνεται. Εχω και ένα πιο μικρό γιο. Ρωτάω όλα τα παιδιά, ξέρεις τα αδύνατα σημεία σου; Ο Κωνσταντέλιας είναι πολύ καλός με την μπάλα, αλλά κάπου υστερεί. Αν βρεθεί αυτό αντί στην Κρίσταλ Πάλας θα πάει στην... Ρεάλ Μαδρίτης. Τους λέω κάθε μέρα να γίνονται καλύτεροι. Τις επαφές, τα χτυπήματα, τα σουτ τα βελτίωσαν; Τους ρωτάω. Για να προοδεύουν και να τους καμαρώνουμε. 

Οι ξένοι έρχονται σε μεγάλες ηλικίες για να παίρνουν τα χρήματα και να μας κοροϊδεύουν οι περισσότεροι. Ενώ τα δικά μας παιδιά δίνουν χαρά σε όλους. Προχθές στην Λεωφόρο καμάρωσαν με τον Κωνσταντέλια οι φίλαθλοι όλων των ομάδων. Οι ξένοι θα πρέπει να τραβάνε τους Έλληνες. Να είναι πολύ καλοί. Εμείς βάζουμε τον κάθε Αποστολάκη για τραβήξει τους... ξένους. Τότε οι ξένοι ήταν μετρημένοι. Κάποια στιγμή είχε πει ο Πηλαδάκης ότι είχε πάρει 52 ξένους!»

Για τις ρεβάνς κυπέλλου: «Ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ αγωνιστική κατάσταση και μαζί με το σκορ και την ψυχολογία, νομίζω ότι για να αποκλειστεί θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θάματα. Στον άλλο αγώνα ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Ο Παναθηναϊκός άργησε να κάνει αυτή την κίνηση με τον Μαντσίνι, του λείπουν τέτοιοι παίκτες παρότι έχει καλό build up. Δυσκολεύεται πολύ σε κλειστές άμυνες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.