ΠΑΟΚ: Η ομιλία του Σαββίδη που τους «ξύπνησε»!

Metrosport Team15 Μαΐου 2021

Γιώργος Καστάνης, Γιώργος Ζαΐρης

Πώς οι παραινέσεις του μεγαλομετόχου, άλλαξαν όλη την ψυχολογία των πρωταγωνιστών, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μεταμορφωθεί στα πλέι οφ να κερδίσει άξια την συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου που διεκδικεί με αξιώσεις και να αφήσει πίσω του, τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, που κυριάρχησαν σε όλη την διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Στις 6 Απριλίου, δηλαδή πριν απο ένα μήνα και εννέα ημέρες, ο Ιβάν Σαββίδης είχε μιλήσει μέσω τηλεδιασκέψεως σε παίκτες και μέλη της τεχνικής ηγεσίας στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, πριν από τον πρώτο ημιτελικό με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος προερχόταν από βαριά ήττα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, η έξοδος στην Ευρώπη (τότε) θεωρούνταν… αβέβαιη, όμως όλα άλλαξαν.

Ο Σαββίδης με μία ξεχωριστή ομιλία του, όπως είχαμε καταγράψει στο αναλυτικό ρεπορτάζ της Metrosport και του Metrosport.gr, είχε αγγίξει τις «καρδιές» των πρωταγωνιστών. Τους έστειλε το μήνυμα της συμπαράστασης, τους είπε ότι τους πιστεύει, τους ζήτησε να παίξουν για τον ΠΑΟΚ, για τον κόσμο, για τους εαυτούς τους και να αλλάξουν τα δεδομένα.

Την επομένη, στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ παρά την κακή του απόδοση, κέρδισε την ΑΕΚ με σκορ 1-0 με γκολ του Μουργκ στο 93ο λεπτό (με απευθείας εκτέλεση φάουλ), πήρε προβάδισμα και ύστερα η ομάδα άρχισε να αποδίδει. 

Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι για τα πλέι οφ, στις 11 Απριλίου, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Αστέρα (1-1), όμως η εμφάνισή του ήταν πολύ καλή και αδικήθηκε από το αποτέλεσμα. Μετά οι «μηχανές», δούλεψαν για τα καλά και ακολούθησαν οι σερί νίκες επί του Ολυμπιακού, του Άρη, της ΑΕΚ, η πρόκριση στον τελικό και εν τέλει η κατάκτηση της δεύτερης θέσεως.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε, γιατί ακόμη και σήμερα, στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, στέκονται σε εκείνη την κομβική (όπως την χαρακτηρίζουν) ομιλία του Σαββίδη. Λένε χαρακτηριστικά, πως εκείνη η παρέμβαση του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου, ήταν καθοριστική, για να αλλάξει πλήρως η ψυχολογία όλων. 

Από την «κατραπακιά» της Λεωφόρου, ήρθε η νίκη βάλσαμο επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο και ακολούθησε η ανοδική πορεία. Ο ΠΑΟΚ που είχε κερδίσει μόλις ένα ντέρμπι στη κανονική διάρκεια, τα πήρε όλα μαζεμένα στα πλέι οφ. 

Θεωρείται δεδομένο, πως ο Σαββίδης θα μιλήσει εκ νέου στην ομάδα, την επόμενη εβδομάδα και σίγουρα πριν από τον μεγάλο τελικό. Για να τους μεταδώσει εκ νέου, το πάθος του και την πίστη που έχει στις δυνατότητες της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.