Απόγονος του Παπαφλέσσα: «Ευθύνη, αγάπη για την Ελλάδα και την ελευθερία»

Metrosport Team29 Σεπτεμβρίου 2022

Μία ιδιαίτερη ιστορία διηγήθηκε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο Γρηγόρης Δικαίος (στέλεχος σήμερα του City College Θεσσαλονίκης), απόγονος του Παπαφλέσσα όπου ήταν από τα ηγετικά μέλη της επανάστασης του 1821, όντας κληρικός, πολιτικός και οπλαρχηγός της Ελληνικής Επανάστασης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5: 

Αρχικά ανέφερε: «Είμαι 3 ή 4 γενιές πίσω, έβλεπα οικογενειακά κειμήλια, όλη η παιδική μου ηλικία είναι γεμάτη με αναμνήσεις και ιστορίες. Υπάρχουν φωτογραφίες αλλά έχουν δοθεί στα μουσεία, γιατί ανήκουν σε όλο τον ελληνικό λαό».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο: «Σημαίνει ευθύνη και αγάπη για την Ελλάδα, αγάπη για την ελευθερία και επιθυμία για μία ανεξάρτητη χώρα γιατί κανένας δεν έχει ξεχάσει το όνομα και το όραμα του Παπαφλέσσα».

Στη συνέχεια για το πως προέκυψε το όνομα «Παπαφλέσσας»: «Το αρχικό του όνομα ήταν Γεώργιος Δικαίος, στη συνέχεια έγινε Γρηγόριος Δικαίος, όταν χειροτονήθηκε καθώς ήταν κληρικός πήρε μπροστά το πρόθεμα «παπά» και μετά από τη σχέση που υπήρχε με την οικογένεια των «Φλασσέων» έφτασε στο όνομα «Παπαφλέσσα».

Ενώ ακόμα υπογράμμισε: «Όταν έχεις μεγαλώσει με αυτό το όνομα δεν το σκέφτεσαι , όλοι ακόμα και τα εγγόνια μου λένε ότι είναι απόγονοι του Παπαφλέσσα. Όλοι ωστόσο κρινόμαστε μέσα από τη ζωή μας».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.