Απογοητευτική εμφάνιση, μηνύματα για τον Ραζβάν

Δημήτρης Μπούζας05 Αυγούστου 2021

info

Ευτυχώς ο Νέλσον Ολιβέιρα κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της πρόκρισης, με την προϋπόθεση όμως να εμφανιστεί μια ομάδα σοβαρή και όχι αυτή που είδε χθες ο κόσμος.

Άσχημη βραδιά. Όχι τόσο για την απρόσμενη ήττα, όσο από την εικόνα που παρουσίασαν οι κυπελλούχοι, στο πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μια εικόνα που άφησε πολλά ερωτηματικά, αλλά και αντίστοιχα μηνύματα, τα οποία αφορούσαν «επιλογές» του Ρουμάνου κόουτς. 

Επιλογές που ασφαλώς δεν τις χαρακτηρίζουμε και εμμονές, άσχετα αν ο Ραζβάν δεν δικαιώθηκε από αρκετούς, στους οποίους ποντάρισε και στήριξε πολλές ελπίδες, θεωρώντας τους ικανούς να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης και της προσπάθειας της δημιουργίας του φετινού ΠΑΟΚ

Χαμένος στην μετάφραση των ποδοσφαιρικών ιδεολογημάτων του προπονητή τους, οι επιλεγέντες για το χθεσινό βασικό σχήμα, παρουσίασαν ένα κακό θέαμα που δυστυχώς δεν διέφερε σε τίποτα από τα αντίστοχια ενός ΠΑΟΚ, που πολλές φορές έχει βασσανίσει και ταλαιπωρήσει στο παρελθόν τον κόσμο του. 

Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, δίχως άξονα, με απομονωμένο τον Ολιβέιρα (θαρρείς και ο Πορτογάλος ήταν μόνος του σε μια έρημο), με το κέντρο του βραδυκίνητο και αδύναμο στο να δέσει γραμμές και να συντονίσει την ενδεκάδα, που έδειχνε με την πρώτη ματιά ότι δεν είχε χημεία. Βραδυκίνητος, ευάλωτος και «υποταγμένος» ο χθεσινός ΠΑΟΚ, άφησε από το πρώτο λεπτό του αγώνα την πρωτοβουλία, δίνοντας μάλιστα και κατοχή στους άπειρους αντιπάλους του. 

Βράδυ σκληρό και ανησυχητικό ήταν το χθεσινό. Όχι μόνο για τον κόουτς και τους παίκτες του, αλλά και για τους οπαδούς του δικεφάλου που άλλα περίμεναν και άλλα είδαν. Αλλιώς τους τα έλεγαν και αλλιώς τα βλέπουν να εξελίσονται.

Το χθεσινό πισωγύρισμα ίσως να έχει και τα καλά του. Γιατί έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να αντιληφθούν τα λάθη τους και τις επιλογές τους, σε ότι αφορούσε την έγκαιρη και σοβαρή ενίσχυση της ομάδας. 

Βέβαια θα πρέπει να μπουν ξανά στη σωστή τους βάση, όλες οι σημαντικές παράμετροι που θα αποτρέψουν επιστροφή στο παρελθόν. Η αντίδραση του β΄ ημιχρόνου εκείνο που κατάφερε είναι να μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της πρόκρισης κι αυτό οφείλεται στο εξαιρετικό γκολ που πέτυχε ο Νέλσον Ολιβέιρα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν σε κακό βράδυ, τόσο ο κόουτς, όσο και οι παίκτες του και ιδιαίτερα εκείνοι οι παίκτες που πάνω τους στήριξε πολλά ο Ραζβάν. 

Ο επαναληπτικός δεν είναι πολύ μακριά. Ο Νέλσον βοήθησε να αποφευχθεί το «έμφραγμα». Χρέος λοιπόν έχουν κάποιοι να αποκαταστήσουν και τον εαυτό τους αλλά και την ποδοσφαιρική κανονικότητα μέσα στον όλο οργανισμό ΠΑΟΚ. 

Διακριθέντες στο χθεσινό παιχνίδι ελάχιστοι. Απογοήτευσαν οι περισσότεροι. Ο Πασχαλάκης φέρει κάποια ευθύνη για το δεύτερο γκολ, ο Ροντρίγκο πολύ λίγος. Κέρδισε μάχες ο Βαρέλα, ενώ ο Μιχαηλίδης ήταν ο κορυφαίος, παρά το γεγονός ότι έχει σχετική ευθύνη στο πρώτο γκολ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.