Απόφαση τουρλού για τον ΠΑΟΚ στη χώρα του Μαρινάκη

Στέλιος Γρηγοριάδης07 Μαρτίου 2020

Αν ρωτήσει κανείς την πρωτοδίκη του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου της Σούπερ Λίγκα αν υπάρχει πολυϊδιοκτησία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη τι θα απαντήσει; “Υπάρχει, επειδή έτσι έκρινε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού”. Επέβαλε ποινές αφαίρεσης βαθμών στις δύο ομάδες, κάνοντας χρήση της τροπολογίας που “πέρασε” από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρώντας δεσμευτική την εισήγηση της Ε.Ε.Α., την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε “μη δεσμευτική”! Και, ενώ τη θεωρεί δεσμευτική, άρα δεν μπορεί να κρίνει τη νομική βασιμότητά της, τυλίγει το σκεπτικό της απόφασής της με διάφορα νομικά τεκμήρια ως προς το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Με άλλα λόγια, ναι μεν αλλά. Ολίγη από την Ε.Ε.Α., ολίγη από την τροπολογία και ολίγη από νομικές περικοκλάδες για να φαίνεται πειστικό το πακέτο. Το απίστευτο και όμως αληθινό είναι ότι στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ο νομικός εκπρόσωπος του ίδιου του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι η εισήγηση της Ε.Ε.Α. είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα, άρα δεν είναι δεσμευτική!

Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό. Μιλάμε για τρέλα. Μιλάμε για καταστάσεις που δεν υπάρχουν ούτε στην πιο υπανάπτυκτη χώρα αυτού του πλανήτη. Υπάρχουν μόνο στη χώρα του Μαρινάκη.

Περιμέναμε τόσο καιρό να φτάσει η υπόθεση, που σκηνοθετήθηκε από τον Ολυμπιακό και την εξαρτημένη επιτροπή του Λευτέρη Αυγενάκη, σε κανονικούς δικαστές, αλλά η κανονική δικαστής της Σούπερ Λίγκα δεν έκανε τίποτε άλλο από το να επικυρώσει τη γνωμοδότηση της Ε.Ε.Α. Κι αν το ίδιο κάνει και το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, το οποίο αποτελείται επίσης από κανονικούς δικαστές, στέλνοντας το μπαλάκι στο CAS, τότε θα τεθεί το εξής εύλογο ερώτημα: Τι τα χρειαζόμαστε τα ρημάδια τα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα; Ας τα διαλύσουμε κι ας κρατήσουμε μόνο το CAS για να εκδίδει μη εφέσιμες αποφάσεις. ‘Η ας κρατήσουμε μόνο την Ε.Ε.Α. για να αποφασίζει για όλα εκείνη, κατά πώς βολεύει αυτόν που διορίζει τα μέλη της.

Η γελοιότητα έσπασε όλα τα κοντέρ σ’ αυτή τη χώρα. Κάθε φορά που πιστεύουμε ότι τα έχουμε δει όλα, έρχεται κάτι άλλο πρωτοφανές για να μας διαψεύσει. Το ότι αθλητικός δικαστής καταδικάζει δύο ομάδες με αφαίρεση 7 και 12 βαθμών, επειδή έτσι έκριναν ο Αρκούδης και η Μαρούπα, με την… καφενειακή αυτοψία της στην Ξάνθη, είναι κάτι που ξεπερνάει ακόμη και την καλπάζουσα φαντασία.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του. Έχει κατορθώσει να διατηρεί τον ΠΑΟΚ σε αναστάτωση εδώ και δύο μήνες και, φυσικά, μέχρι στιγμής, έχει εξασφαλίσει τις αποφάσεις που τον βολεύουν για να πετάξει τον μοναδικό ανταγωνιστή του έξω από τη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Τώρα μας λένε ότι κακώς δεν επιβάλλει υποβιβασμό η απόφαση της πρωτοδίκη και είναι και παραπονούμενοι από πάνω οι νταβατζήδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ θα πάρουν στα χαρτιά ένα… στημένο εις βάρος τους Πρωτάθλημα. Αλλά ξέχασα. Θα έχουν να λένε και ότι νίκησαν στην Τούμπα και άφησαν τον ΠΑΟΚ πολύ πίσω τους. Θα είναι το μόνο στο οποίο θα έχουν δίκιο. Και γι’ αυτό “φρόντισαν” δυστυχώς οι ίδιοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ με την απουσία τους σ’ εκείνο το ματς.

ΥΓ. Καμιά απόφαση για αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από το Κύπελλο έχετε εύκαιρη;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.