Η συνέχεια θα επισφραγίσει την επανασύνδεση λαού και ομάδας

Δημήτρης Μπούζας16 Απριλίου 2022

Τριάντα χιλιάδες όρθιοι σε όλα τα πέταλα της Τούμπας, χειροκρότησαν την ομάδα τους παρά τον αποκλεισμό της. Με 16-6 τελικές υπέρ των γηπεδούχων και MVP τον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ έληξε το κρίσιμο παιχνίδι, δίνοντας στους Γάλλους την πρόκριση, σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε από ένα μοιραίο και τραγικό λάθος.

Το όμορφο ταξίδι της Ευρώπης τελείωσε. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του αποχαιρετώντας τον ευρωπαϊκό θεσμό στον οποίο εκπροσωπούσαν την Ελλάδα, καλούνται σχεδόν άμεσα να προσγειωθούν χωρίς αναταράξεις, πιέσεις και στεναχώριες στις νέες εξίσου σημαντικές υποχρεώσεις που τους περιμένουν. Οι εναπομείναντες στόχοι επιβάλλεται να αναδειχθούν σαν οι κορυφαίες πλέον επιδιώξεις από εδώ και πέρα. Άλλωστε και το θερμό χειροκρότημα που εισέπραξαν οι γηπεδούχοι μετά τον αποκλεισμό, αποτελεί ένα μήνυμα στήριξης προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ότι δηλαδή είμαστε δίπλα σας και προχωρήστε με το ίδιο πάθος όπως και στις μάχες της Ευρώπης, στις «εκκρεμότητες» που υπάρχουν. Οι δευτεραθλητές της Γαλλίας είναι πολύ ποιοτική ομάδα, έχουν «αφθονία» σημαντικών εναλλακτικών λύσεων, ένα μπάτζετ που τρομάζει και ως εκ τούτου θα μπορούσε να πει κανείς ότι δικαίως θεωρούνταν και το φαβορί. Κάτι όμως που δεν το απέδειξαν στο πρώτο παιχνίδι, αλλά ούτε και χθες που στριμώχτηκαν και κινδύνεψαν από έναν σοβαρό, αγωνιστικό, αλλά και γκαντέμη ΠΑΟΚ. Αναρωτιέται κανείς αν δεν είχαμε το τραγικό λάθος του Κρέσπο που άλλαξε ισορροπίες, συσχετισμούς και ψυχολογίες ποια θα ήταν η εξέλιξη του αγώνα και η πιθανή έκβαση του. 

Στο πρώτο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν είχε τις ευκαιρίες που είχε στο προχθεσινό, χθες όμως είχε την κακή του μοίρα να ανοίγει το δρόμο προς τα δίχτυα του Πασχαλάκη. Αναφερόμαστε στο γκολ – δώρο το οποίο άλλαξε την ψυχολογία των Γάλλων που είχαν στριμωχτεί και ανησυχούσαν και αντίθετα μούδιασε τους γηπεδούχους. Δεν ήταν κακός ο χθεσινός ΠΑΟΚ, ίσως θα έπρεπε να είναι ακόμη καλύτερος προκειμένου να νικήσει και την κακοδαιμονία του. Έτσι δικαιούται να έχει μια πίκρα γιατί ένα λάθος έκρινε προφανώς μια πολύ σημαντική πρόκριση. 

Κέρδος μεγάλο η υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν χθες οι χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ με την εκπληκτική στήριξη και την άψογη συμπεριφορά τους, με μόνη εξαίρεση κάποιον προβοκάτορα που θα πρέπει να εντοπιστεί και να συλληφθεί καθώς επιχείρησε συνειδητά να κάνει ζημιά στο σύλλογο. Η θρυλική έδρα ξαναέζησε το ένδοξο παρελθόν της, δίνοντας την υπόσχεση ότι η συνέχεια θα είναι ίδια και θα επισφραγίσει την επανασύνδεση λαού και ομάδας. Κάτι που είχε διαταραχθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.