Από τον Τζόλη και τον Μακ στον μποξέρ... Τάισον - Η ιστορία της φανέλας νούμερο «11»

Χάρης Εμμανουηλίδης14 Ιανουαρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ με τον Τάισον εντός... ρινγκ ανακοίνωσε την απόκτηση του 35χρονου Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Δικέφαλο για τον επόμενο 1.5 χρόνο, διαλέγοντας μάλιστα για πρώτη φορά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο να αγωνιστεί με τη φανέλα νούμερο «11».

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν μπορούσε να διαλέξει το αγαπημένο του «7» το οποίο έχει ο Ομάρ Ελ Καντουρί και με αυτό αγωνιζόταν ο Τάισον τόσο τα προηγούμενα χρόνια στην Ιντερνασιονάλ, όσο και παλαιότερα στη Σαχτάρ, εναλλάσσοντας το με το «28» το οποίο είχε και αυτό την τιμητική του.

Ο ίδιος επέλεξε ένα νούμερο το οποίο στον Δικέφαλο είναι συνυφασμένο με ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν προσφέρει πολλά αλλά και με ποδοσφαιριστές οι οποίοι... απογοήτευσαν με την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη.

Γυρνώντας στην προηγούμενη δεκαετία, θα δούμε τον Μπερτράν Ρομπέρτ να φοράει το νούμερο «11» με τον Δικέφαλο τη σεζόν 2012 - 13, ενώ στη συνέχεια η άφιξη του Μίροσλαβ Στοχ στη Θεσσαλονίκη την επόμενη σεζόν δίνει στον Σλοβάκο το νούμερο, με τον ίδιο στη συνέχεια να το αφήνει για τον συμπατριώτη του, Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος αγωνίστηκε με τη φανέλα αυτή από το 2014 έως το 2016.

Από τον Ρόμπερτ Μακ στον Πέδρο Ενρίκε, με τον Βραζιλιάνο πρώην συμπαίκτη του Τάισον στην Ιντερνασιονάλ να φοράει το «11» από το 2016 μέχρι και το 2018, όπου το πήρε ο νυν επιθετικό του Παναιτωλικού, Νίκος Καρέλης.

Στη συνέχεια το... άστρο του Χρήστου Τζόλη έλαμψε με τον νεαρό στη χρονιά που έκανε την Ευρώπη να μιλάει για αυτόν να αγωνίζεται με το νούμερο 11, πριν αποχωρήσει για την Αγγλία και τον Λέο Ζαμπά να κλείνει την παρουσία του στον Δικέφαλο με τον ίδιο αριθμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.