Από τον Ρινάλντι... στον Κόμπι, τον Σάλα και τον Αστόρι

Πέτρος Χαριζακλής12 Μαΐου 2020

Την Δευτέρα 11 Μαΐου έφυγε από την ζωή ο 19χρονος Αντρέα Ρινάλντι. Ο ποδοσφαιριστής της Αταλάντα είχε διαγνωστεί με εγκεφαλικό ανεύρυσμα και παρά το γεγονός πως είχε τοποθετηθεί στην Ενταντική, άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στη θλίψη το Μπέργκαμο, την Αταλάντα και όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Με αφορμή τον θάνατο του Ρινάλντι, ψάξαμε και βρήκαμε 15 περιπτώσεις αθλητών που έφυγαν από την ζωή πολύ νωρίς, όπως ο νεαρός άσος της ιταλικής ομάδας. Από τον πρόσφατο χαμό του Κόμπι Μπράιαντ πριν μερικούς μήνες, στην εξαφάνιση του Εμιλιάνο Σάλα το 2019, στο καρδιακό επεισόδιο του Αστόρι το 2018, στο δυστύχημα του Σιμοντσέλι στη Μαλαισία, στα τροχαία των Κατσούρη-Γκοΐκοβιτς αλλά και τον θάνατου Αϊρτον Σένα.

Κόμπι Μπράιαντ


Επεσε με το ελικόπτερό του σε ηλικία 42 ετών στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, μαζί του σκοτώθηκε και η κόρη του Τζιάνα αλλά και άλλα 7 άτομα. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής των Λέικερς έπαιζε στη θέση του σούτινγκ γκαρντ και θεωρείτο ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Ο θάνατός του τον Ιανουάριο του 2020 σόκαρε όλη την υφήλιο.

Τζόσεφ Σουράλ


Ο Τσέχος επιθετικός έφυγε από την ζωή σε ηλικία 28 ετών. Στις 29 Απριλίου 2019, ο Σουράλ που έπαιζε στην Αλάνιασπορ, αποφάσισε μαζί με άλλους συμπαίκτες του να επιστρέφουν στην Αλάνια με ένα mini-bus καθώς η πτήση από την Καισάρεια είχε καθυστέρηση αρκετών ωρών. Ο οδηγός του οχήματος αποκοιμήθηκε και έγινε το δυστύχημα, μόλις 5 χιλιόμετρα από την Αλάνια. Ο Σουράλ είχε λίγους μήνες στην Τουρκία, έχοντας πάρει μεταγραφή από την Σπάρτα Πράγας όπου αγωνιζόταν.

Εμιλιάνο Σάλα


Ο Αργεντίνος επιθετικός έφυγε από την ζωή σε ηλικία 28 ετών. Στις 19 Ιανουαρίου 2019 ο Σάλα επέστρεψε στην Γαλλία από το Κάρντιφ όπου είχε πάει για να περάσει ιατρικές εξετάσεις για να μπορέσει να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην ομώνυμη ομάδα. Ο Σάλα αποφάσισε να επιστρέψει στην Ουαλία με ιδιωτικό μονοκινητήριο αεροσκάφος γιατί στις 21 Ιανουαρίου ξεκινούσε προπονήσεις με τη νέα του ομάδα. Τελικά το αεροπλάνο εξαφανίστηκε και εκείνος χάθηκε πάνω από τη Μάγχη και η σορός του βρέθηκε στις 7 Φεβρουαρίου.

Νταβίντε Αστόρι


Ο κεντρικός αμυντικός της Φιορεντίνα απεβίωσε σε ηλικία 31 ετών. Στις 4 Μαρτίου 2018 ο Αστόρι υπέστη καρδιακό επεισόδιο στον ύπνο του, ενώ βρισκόταν στο ξενοδοχείο με τους «βιόλα» για τον αγώνα κόντρα στην Ουντινέζε. Κάλιαρι και Φιορεντίνα απέσυραν το νούμερο «13» στη μνήμη του.

Σάρα Μπερκ


Σε ηλικία 29 ετών έφυγε από την ζωή η Καναδή σκιέρ. Στις 10 Ιανουαρίου 2012, η Μπερκ τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της προπόνησής της, σε ένα resort στην Γιούτα των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της κατάβασής της, έπαθε καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί έπεσε σε κώμα και την επόμενη μέρα της έγινε εγχείρηση καρδιάς. Τελικά απεβίωσε στις 19 Ιανουαρίου. Είχε κατακτήσει 5 χρυσά μετάλλια σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μάρκο Σιμοντσέλι


Μόλις στα 24 του έφυγε από την ζωή ο Ιταλός μοτοσικλετιστής της Honda. Το χαμογελαστό παιδί του Moto GP υπέστη ατύχημα στην πίστα της Σεπάνγκ (Μαλαισία), στις 23 Οκτωβρίου 2011. Ο Σιμοντσέλι έχασε το μπροστικό φρένο σε μια στροφή, προσπάθησε να αποφύγει την πρώτη, ωστόσο χτυπήθηκε από τους διερχόμενους Κόλιν Έντουαρντς και Βαλεντίνο Ρόσι, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να φρενάρουν. Μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όμως μία ώρα αργότερα υπέκυψε.

Παναγιώτης Μπαχράμης


Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός της ΑΕΛ και της Καλαμάτας, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 34 ετών. Με την ομάδα του κάμπου μάλιστα κατέκτησε και ένα Κύπελλο Ελλάδας. Ο Μπαχράμης Ο Παναγιώτης Μπαχράμης έχασε τη ζωή του στις 13 Αυγούστου 2010 όταν τον χτύπησε ταχύπλοο σκάφος ενώ έκανε κατάδυση με ψαροντούφεκο σε παραλία της Κυπαρισσίας.

Αντόνιο Ντε Νίγκρις


Ο Μεξικάνος επιθετικός της ΑΕΛ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 31 ετών. Ο «Ελ Τάνο» όπως ήταν το παρατσούκλι του, πέθανε στον ύπνο του από καρδιακό πρόβλημα, με την αιτία θανάτου να καταγράφεται ως «έμφραγμα του μυοκαρδίου». Με την ΑΕΛ πρόλαβε να αγωνιστεί σε επτά παιχνίδια το 2009, ερχόμενος από την Τουρκία και την Ανκαρουγκουτσού. Οι Τούρκοι φέρονται να τον έχουν ενημερώσει για μια γενετική δυσπλασία στην καρδιά που θα του δημιουργούσε προβλημα αν αγωνιζόταν μετά τα 30.

Αντόνιο Πουέρτα


Ο αριστερός αμυντικός της Σεβίλλης πέθανε μέσα στο γήπεδο σε ηλικία 22 ετών. Ο Πουέρτα, γέννημα-θρέμμα της Σεβίλλης, αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στην ομάδα που τν ανέδειξε αλλά στην πρώτη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος της σεζόν 2007-2008, στις 25 Αυγούστου 2007 κόντρα στην Χετάφε, κατέρρευσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή. Μέχρι να οδηγηθεί στο νοσοκομείο κατέρρευσε και στα αποδυτήρια, ενώ νωρίτερα είχε βρει τις αισθήσεις του και έπαθε άλλα 5 καρδιακά επεισόδια. Μετά από 4 μέρες σε κώμα στο νοσοκομείο της Σεβίλλης, δεν άντεξε και στις 28 Αυγούστου 2007 έφυγε από τη ζωή.


Μίκλος Φέχερ


Ο Ούγγρος επιθετικός αγωνιζόταν στην Μπενφίκα και σε ηλικία 24 ετών απεβίωσε. Στις 25 Ιανουαρίου του 2004, υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μπενφίκα με αντίπαλο την Γκιμαράες και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Η καρδιοαναπνευστική ανάνηψη που του έκανε ο γιατρός του αγώνα είχε προσωρινά αποτελέσματα και το βράδυ της ίδιας νύχτας ξεψύχησε, με τους γιατρούς να γνωστοποιούν πως είχε πρόβλημα δυσπλασίας στην καρδιά.


Μαρκ Βιβιάν Φοέ


Στις 26 Ιουνίου 2003 και σε ηλικία 28 ετών έφυγε από την ζωή ο Καμερουνέζος μέσος. Ο αγώνας ήταν ανάμεσα στο Καμερούν και την Κολομβία, για τα ημιτελικά του Confederations Cup. Ο Φοέ έπεσε στο έδαφος του «Ζερλάν» στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης. Μεταφέρθηκε στο ιατρείο του γηπέδου όπου κατέληξε. Αιτία θανάτου η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια. Mία κληρονομική πάθηση η οποία αυξάνει τις πιθανότητες αιφνίδιου θανάτου κατά την διάρκεια σωματικής άσκησης.

Γιόβαν Γκοϊκοβιτς


Το νήμα της ζωής του Γιόβαν Γκόικοβιτς «κόπηκε», σε ηλικία μόλις 26 ετών. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου του 2001, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή επέστρεφε σπίτι του όταν το διθέσιο αυτοκίνητο που οδηγούσε καρφώθηκε σε κολόνα, πενήντα μέτρα πριν από τη γέφυρα Γκαζέλα του ποταμού Σάβα στο Βελιγράδι. Ο Γκόικοβιτς οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Ο Σέρβος αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια και έβαλε τρία γκολ με τη φανέλα του Γηραιού.

Παναγιώτης Κατσούρης


Στις 9 Φεβρουαρίου του 1998 ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Κατσούρης έχασε τη ζωή του σε ηλικία 12 ετών. Ηταν 04:30 στο πρωί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην περιοχή της Θέρμης. Κατά την εκδοχή των αρχών, ο αδικοχαμένος νέος οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου προσκρούοντας στο προστατευτικό στηθαίο της γέφυρας. H σωρός του εκτέθηκε σε προσκύνημα στο Kοιμητήριο Aναστάσεως, όπου δεκάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά. Ο Κατσούρης πρόλαβε να παίξει 24 φορές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, μία εξ αυτών κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Κύπελλο Ουέφα.

Ντράζεν Πέτροβιτς


Ενα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, σκοτώθηκε σε ηλικία 28 ετών (1993) σε τροχαίο στην Γερμανία. Ο Κροάτης ήταν ο πρώτος αθλητής της χώρας του που κατάφερε να παίξει στο ΝΒΑ. Αγωνίστηκε για δύο χρόνια με τη φανέλα των Πόρτλαντ Μπλέιζερς και άλλα δύο με τη φανέλα των Νιου Τζέρσεϊ Νετς. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Κροατίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη. Ο σούτινγκ γκαρντ είχε το προσωνύμιο «Μότσαρτ».

Αϊρτον Σένα


Ο Βραζιλιάνος οδηγός της Formula 1 έφυγε από την ζωή σε ηλικία 34 ετών. Ο Σένα έδωσε τον τελευταίο αγώνα του στην πίστη της Ιμολα στην Ιταλία την 1η Μαΐου του 1994. Στον 7ο γύρο του αγώνα το μονοθέσιό του φεύγει εκτός πίστας και χτύπησε σε ένα τοίχο με ταχύτητα 217 χλμ/ώρα. Ο Βραζιλιάνος αναδείχθηκε τρεις φορές παγκόσμιες πρωταθλητής , όλες με την ΜακΛάρεν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.