Από τον Λευκό Πύργο στην Αθήνα με ποδήλατο ο Παραολυμπιονίκης Νίκος Παπαγγελής

Κωστής Παναγιώτου03 Ιουνίου 2022

Ο Παραολυμπιονίκης Νίκος Παπαγγελής ξεκίνησε με το ποδήλατό του, με σημείο εκκίνησης τον Λευκό Πύργο, τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα για καλό σκοπό και για το εθελοντικό πρόγραμμα "Wheels of Will".

Στην εκκίνηση βρέθηκε στο πλευρό του Παραολυμπιονίκη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο Άγγελος Χαριστέας, ο Νίκος Ζήσης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Νίκος Ζεϊμπέκης, η διαδρομή θα κρατήσει τρεις μέρες με στάσεις σε Λάρισα και Λαμία, συνολικά θα διανύσει 506 χιλιόμετρα.

Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στην Ακρόπολη, ενώ το όλο εγχείρημα γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό για το σύλλογο "Φλόγα". Το όνειρό του Νίκου Παπαγγελή, που έχει την συμπαράσταση του ΟΠΑΠ μέσω του προγράμματος OΠΑΠ Champion, το οποίο στηρίζει νέους αθλητές για να πετύχουν τους στόχους τους, είναι το "Wheels of Will" και ευελπιστεί να καταστεί θεσμός και ο ίδιος κάθε χρόνο να διανύει νέες διαδρομές βοηθώντας όλο και περισσότερους ανθρώπους μέσω του αθλητισμού.

«Το "Wheels of Will" ήταν μια ιδέα που είχα αρκετά χρόνια πριν , μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες υλοποιήθηκε η ιδέα μου, η οποία γίνεται για καλό σκοπό, για να μαζέψουμε χρήματα για το σύλλογο "Φλόγα", οποίος είχε βοηθήσει εμένα όταν ήμουν εγώ άρρωστος και πιστεύω ήρθε η κατάλληλη στιγμή να κάνω και εγώ προς αυτούς, για να ανταποδώσω τη βοήθεια που μου είχαν δώσει τότε, τόσο σε εμένα, όσο και στην οικογένεια μου», δήλωσε ο Νίκος Παπαγγελής.

Και πρόσθεσε: «Η διαδρομή θα γίνει σε τρεις ημέρες, από Θεσσαλονίκη στη Λάρισα, από εκεί στη Λαμία και μετά Αθήνα, είναι πολύ δύσκολο αλλά ο σκοπός που το κάνουμε είναι πολύ μεγαλύτερος, οπότε η σκέψη είναι ότι το κάνω για τον Νίκο, τον Νίκο που είχε περάσει όσα είχε περάσει πριν και για κάθε παιδί που παλεύει με τον καρκίνο. Αντλώ δύναμη από όσα έχω βιώσει και από τα παιδιά που μάχονται τώρα με τον καρκίνο και θέλω να το βοηθήσω να βγουν νικητές».





Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.