Τρεις ευρωπαϊκές ομάδες από το ζενίθ, στο ναδίρ

Γιώργος Μάντζιος07 Μαρτίου 2020

Τρεις ομάδες που ξεκίνησαν δυναμικά την σεζόν, το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε μια… μίνι αγωνιστική κρίση. 

Η Λίβερπουλ μπορεί να έχει εξασφαλίσει την κατάκτηση της Premier League, ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει ένα αγωνιστικό πρόσωπο το οποίο δεν αποφέρει καρπούς. 

Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της, μόνο μία φορά κατάφερε να πάρει τη νίκη κι αυτή ήταν κόντρα στην Γουέστ Χαμ με 3-2 στην Premier League, σε ένα ματς που δυσκολεύτηκε αισθητά. Στα υπόλοιπα μετράει τρεις ήττες. 

Για το Champions League, ηττήθηκε εκτός έδρας με 1-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης και θα πρέπει να κυνηγήσει την ανατροπή στον επαναληπτικό του «Άνφιλντ», αν θέλει να υπερασπιστεί το στέμμα της. 

Στην Premier League, η Γουότφορντ σταμάτησε το αήττητο σερί της με το εμφατικό 3-0, ενώ τέλος γνώρισε την ήττα από την Τσέλσι με 2-0 για το FA Cup και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

Μουρμούρες για Μπρούνο Λάζε

Όσον αφορά την Μπενφίκα, είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο στο πρωτάθλημα καθώς ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας αφήσει για τα καλά την Πόρτο στην δεύτερη θέση. 

Τα αρνητικά αποτελέσματα και οι μέτριες εμφανίσεις «ανάγκασαν» τους «Αετούς» να υποχωρήσουν από την κορυφή. Όχι μόνο στο πρωτάθλημα αλλά και στις υπόλοιπες διοργανώσεις (Europa League και Κύπελλο Πορτογαλίας) το συγκρότημα του Μπρούνο Λάζε, μετρά μόλις 1 νίκη στα 7 τελευταία παιχνίδια του. Αυτή μάλιστα ήρθε δύσκολα, απέναντι στην Ζιλ Βιθέντε εκτός έδρας, την προηγούμενη αγωνιστική. 

Είχαν προηγηθεί, οι ήττες από Πόρτο και Μπράγκα στο πρωτάθλημα, η ισοπαλία με την Φαμαλικάο στο κύπελλο, ο αποκλεισμός από την Σαχτάρ στο Europa League (με μια ήττα και μια ισοπαλία) και πρόσφατα η απώλεια βαθμών με την Μορεϊρένσε και πάλι για το πρωτάθλημα Πορτογαλίας.

«Μπάχαλο» στον «Αίαντα»

Τέλος, ο Άγιαξ μπορεί την περυσινή σεζόν να ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις στην Ευρώπη, ωστόσο φέτος μετά και τις αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, η πορεία της έχει πάρει την κατιούσα.

Ο «Αίαντας», μετράει 4 ήττες στα τελευταία 5 παιχνίδια του. Μοναδική νίκη ήταν κόντρα στην Χετάφε με 2-1, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Europa League. 

Οι ήττες στο πρωτάθλημα από Χέρακλες και Άλκμααρ, ο αποκλεισμός πριν λίγες ημέρες στο κύπελλο από την Ουτρέχτη και η ρήξη των σχέσεων του αστεριού Ζίγεκ με τον κόουτς Έρικ Τεν Χαγκ, έχουν φέρει αναστάτωση κι ένα μικρό «μπάχαλο» στα αποδυτήρια της ομάδας, που είδε την ΑΖ να την πιάνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.