«Από την Πρεσβεία μας είπαν ότι είμαστε υγειονομική βόμβα»

Metrosport Team28 Μαρτίου 2020

Ένας από τους εγκλωβισμένους -λόγω κορωνοϊού- Έλληνες στο Λονδίνο περιέγραψε με γλαφυρό στην κάμερα τις δραματικές στιγμές που ζουν στο αεροδρόμιο, αποκαλύπτοντας την συνομιλία που είχαν με ανθρώπους της Πρεσβείας και την πρόταση που τους έγινε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θεωρώ ότι πρέπει να το κάνω και για τους υπόλοιπους που είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν ξέρω πως να το πω. Θα χρησιμοποιήσω ήπιες λέξεις και θα είμαι απλός και λιτός. Η κατάσταση έχει ως εξής: Είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στο αεροδρόμιο, υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που είχαν πτήσεις με ανταπόκριση. Η τελευταία μας πτήση ακυρώθηκε, δεν ξέρω αν είναι ευθύνη της Ryanair ή του Υπουργείου, όπως και να έχει 200 άτομα κολλήσαμε τον ιό. Από τα 200 τα 130 κατάφεραν να βρουν ένα κατάλυμα μέχρι να αρχίσουν οι πτήσεις επαναπατρισμού, αλλά για εμάς τίποτα...

Δυστυχώς λάβαμε τα κακά μαντάτα σήμερα. Η πρόταση από την Πρεσβεία ήταν να ταξιδέψουμε με διάφορα μέσα, όπως θέλει ο καθένας, αν έχει λεφτά δεν τους ενδιαφέρει, στην άλλη πλευρά του Λονδίνου, απόσταση δύο ωρών. Η προσφορά που μας κάνουν για να φύγουμε από το αεροδρόμιο γιατί πρέπει να κλείσει είναι μόνο για ένα βράδυ, κάθε επόμενο βράδυ θα το πληρώνουμε από την τσέπη μας μέχρι να υπάρξουν νέες πτήσεις.

Η πρεσβεία μας είπε, μάλιστα, ότι είμαστε υγειονομική βόμβα και γι' αυτό δεν μας κουνάνε από εδώ. Παρόλα αυτά θέλουν να μας στείλουν με διάφορα μέσα στο κέντρο του Λονδίνου, να κολλήσουμε και τους υπόλοιπους, δεν τους ενδιαφέρει. Σας τα λέω αυτά γιατί η κατάσταση είναι λίγο τεταμένη και μέσα στις επόμενες μέρες θα φέρουν αστυνομία για να μας βγάλουν και τα ξενοδοχεία δεν δέχονται άτομα. Ενα κενό, ένας τοίχος... Τα καταστήματα φαγητού εδώ στο αεροδρόμιο θα κλείσουν τις επόμενες μέρες. Οι λύσεις που μας προτείνουν είναι άνανδρες...»

Αφιερώστε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας και ακούστε τα λόγια του που συγκλονίζουν .Και μετά πράξτε τα αυτονόητα..

Posted by Deby Ilia on Friday, 27 March 2020
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.