Εμπακατά, Ντουκουρέ, Πάλμα: Από λύσεις ανάγκης... πρωταγωνιστές

Metrosport Team20 Απριλίου 2022

Από την αμφιβολία για την ορθότητα των μεταγραφικών κινήσεων και κάποιες… σκόρπιες διαμαρτυρίες για τη χρησιμότητά τους στην αποδοχή αυτών και στην αναβάθμιση των Εμπακατά, Ντουκουρέ και Λούις Πάλμα σε ρόλο πρωταγωνιστών. Αυτό είναι ένα από τα κατορθώματα του Χερμάν Μπούργος σ’ αυτό το δίμηνο παρουσίας του στους «κίτρινους».

Η εξέλιξη των τριών ποδοσφαιριστών θα φανεί και φυσικά θα καταγραφεί στην πορεία των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Αρη. Θα αποδειχθεί δηλαδή αν αξίζουν να έχουν μια θέση στον Αρη (και) της επόμενης αγωνιστικής περιόδου καθώς επί του παρόντος φαίνεται ότι είναι στο πλάνο του Αργεντίνου τεχνικού για τη συνέχεια των Playoffs. 

Το εντυπωσιακό με τους τρεις ποδοσφαιριστές είναι ότι μέχρι και πριν από τουλάχιστον έναν μήνα, δεν ήταν στο πλάνο του τεχνικού επιτελείου. Η εκτίμηση για τον Λούις Πάλμα ήταν ότι υστερεί σε επίπεδο τακτικής προσέγγισης των αγώνων. 

Κι αυτό δεν είναι ψέμα καθώς ο 21χρονος από την Ονδούρα έχει στοιχεία όπως η επιθετικότητα, η έκρηξη και η ταχύτητα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις «ξεχνά» τις αμυντικές ευθύνες του. Γι’ αυτό του έβαλε τις φωνές ο Χουάν Ιτούρμπε στη διάρκεια του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

 Ωστόσο, για να φτάσει ο Μπούργος στην απόφαση χρησιμοποίησής του στο αρχικό σχήμα, δείχνει ότι ο Πάλμα εξυπηρετεί το πλάνο του καθώς εκτιμά ότι παρόντος του Πάλμα αυξάνονται οι τρόπο επίθεσης, δεδομένης της ικανότητας του παίκτη να παίξει και στα άκρα.

Για τον δε Σαλέμ Εμπακατά δεν γινόταν καν λόγος για παρουσία στο αρχικό σχήμα. Στη δεξιά πλευρά κυριαρχούσε η φυσιογνωμία του Ντάνιελ Σούντγκρεν και ο Κονγκολέζος φουλ μπακ δεν έπαιρνε ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής. 

Ο Μπούργος προχώρησε σε κάτι τολμηρό με την αντικατάσταση του Σούντγκρεν με τον Εμπακατά. Το έκανε γιατί ο τελευταίος ανταποκρίνεται περισσότερο στις επιθετικές ευθύνες ενός πλάγιου μπακ και εκτιμά ότι καλύπτει με επιτυχία όλη την πλευρά.

 Σε ότι αφορά τον Σέικ Ντουκουρέ, ο Ιβοριανός μέσος δεν είχε θέση στο rotation. Η αλήθεια είναι ότι μπήκε κατ’ ανάγκη στην 11αδα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά με την εμφάνισή του ενδεχομένως να βάλει σε σκέψεις τον προπονητή του για το αρχικό σχήμα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Η ουσία είναι ότι τρεις παίκτες που αρκετοί τους χαρακτήρισαν «χαμένα στοιχήματα», δείχνουν να ανταποκρίνονται στα «θέλω» του προπονητή τους και φυσικά να πλησιάζουν πλέον στον χαρακτηρισμό των «πετυχημένων» μεταγραφών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.