Από αυτούς… περιμένει περισσότερα

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2022

Στην αξιολόγησή του για την πορεία της ομάδας στον πρώτο γύρο ο Αλαν Πάρντιου απέφυγε τα κρυπτογραφημένα μηνύματα αλλά προχώρησε σε αναφορά ονομάτων σχηματίζοντας έτσι τη λίστα των παικτών από τους οποίους περιμένει περισσότερα και δεν ήταν τυχαία η «ενσωμάτωση» των Μάνου Γκαρθία, Χουάν Ιτούρμπε και Ράφαελ Καμάτσο.
Προφανώς διαφέρουν οι τρεις περιπτώσεις υπό την έννοια ότι ο Αρης επένδυσε ένα ποσό της τάξεως των 4.000.000 ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του Μάνου Γκαρθία με την προσδοκία της άντλησης ποιοτικών στοιχείων αλλά και μετέπειτα πώλησης του ποδοσφαιριστή με περισσότερα χρήματα. Ο Πάρντιου το είπε ξεκάθαρα άλλωστε ότι ο Ισπανός μέσος θα πρέπει να δικαιολογήσει την επένδυση του συλλόγου και η αλήθεια είναι ότι η πάσα που «έβγαλε» στον Λούις Πάλμα, στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιδα, είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό που δεν είπε αλλά εννόησε με τα λόγια του έχει να κάνει με τη νοοτροπία. Θεωρεί ότι είναι καλό να διασκεδάζουν οι ποδοσφαιριστές το παιχνίδι αλλά υπάρχει η σκοπιμότητα και η επιθετικότητα που οφείλει να έχει ένας επαγγελματίας παίκτης έχοντας προτάξει τη σημασία του αποτελέσματος.
Η περίπτωση του Χουάν Ιτούρμπε είναι διαφορετική γιατί το συμβόλαιο του Παραγουανού λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και δεν υπάρχει η πρόθεση ανανέωσής του. Από τον Παραγουανό περιμένει να γίνει πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του και πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια που στοιχειοθετεί το βασικό πρόβλημά του. Αυτό του έχει πει και στις συζητήσεις που έχουν κάνει οι δυο τους.
Ο Ράφαελ Καμάτσο είναι δανεικός με την προοπτική αγορά των δικαιωμάτων του και βάσει της εικόνας που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής, είναι τουλάχιστον απίθανο να προχωρήσει σε σχετική κίνηση η ΠΑΕ Αρης. Το πρόβλημα με τον Πορτογάλο έχει να κάνει με την ψυχολογία του στα παιχνίδια.
Λέγοντας ότι… «είναι ο καλύτερος εκτελεστής μας», ο Πάρντιου ξεκάθαρα φωτογράφησε την εικόνα του παίκτη στις προπονήσεις γιατί αυτό το συμπέρασμα σίγουρα δεν μπορεί να αντληθεί από τους επίσημους αγώνες. Ο Καμάτσο παρουσιάσει εντελώς διαφορετική εικόνα στην προπόνηση σε σχέση με τον αγώνα και κυρίως την αδυναμία στη διαχείρισης της πίεσης όταν φτάνει στην τελική προσπάθεια.
Εν τέλει, ο Πάρντιου έχει συζητήσει αρκετές φορές με τους τρεις ποδοσφαιριστές, τους οποίους θεωρεί «καλά στοιχεία» στην καθημερινότητα της ομάδας, με την προσδοκία ότι στον δεύτερο γύρο θα εισπράξει περισσότερα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.