ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Παραδέχτηκαν πως... ξέχασαν να τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό!

Metrosport Team21 Φεβρουαρίου 2022

Ο πρόεδρος της Λίγκας και εκπρόσωπος του ΟΣΦΠ, Παντελής Τορνατόρος, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση των ομάδων μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε σήμερα για σφοδρά επεισόδια, 27 προσαγωγές και εμπρησμό αυτοκινήτου στου Ρέντη. Μόνο που ποτέ δεν κλήθηκε σε απολογία ο Ολυμπιακός!

Αδιανόητα πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό. Ενώ γίνεται η εσχάτη προσπάθεια όλων να ξεφύγει από τη λαίλαπα της βίας αποκαλύπτεται - μετά από επιστολή του Παναθηναϊκού - ότι τα επεισόδια μεγάλης έκτασης στο παιχνίδι της 13ης Δεκεμβρίου Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πέρασαν στο ντούκου και παρά τις εκθέσεις κόλαφος από διαιτητές, παρατηρητές και αστυνομία, η γηπεδούχος ομάδα δεν κλήθηκε ποτέ σε απολογία.

«Το ξεχάσαμε» απάντησαν επίσημα στη Λίγκα, θέτοντας από το προεδρείο τις παραιτήσεις τους στη διάθεση των σωματείων!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά σε ένα πρωτοφανές περιστατικό που όμοιό του δεν έχει σημειωθεί στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, ακόμα και από τις πιο καθεστωτικές Ομοσπονδίες:

Το βράδυ της Παρασκευής ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τη 12η αγωνιστική της Volley League. Το τριφύλλι τιμωρήθηκε το ίδιο βράδυ με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο.

Όπως είναι λογικό, στο στρατόπεδο του τριφυλλιού δημιουργήθηκε η απορία, καθώς είναι η τρίτη φορά μέσα στην ίδια σεζόν που καλείται σε απολογία χωρίς μάλιστα να έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια, πώς είναι δυνατόν η ομάδα να τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές, την στιγμή μάλιστα που ο Ολυμπιακός δεν κλήθηκε καν σε απολογία για όσα συνέβησαν στο κλειστό του Ρέντη στο ντέρμπι των δύο ομάδων για τον πρώτο γύρο.

Ο αγώνας που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 2021 σημαδεύτηκε από επεισόδια έξω από το κλειστό (όπου κάηκε το αυτοκίνητο του Δημήτρη Ζήση) αλλά και διακοπές εντός του γηπέδου.

Ο Παναθηναϊκός με επιστολή του προς τη Λίγκα που δημοσιεύει το SDNA ζήτησε και έλαβε ως συμμετέχων στον αγώνα (άρα και έχοντας έννομο συμφέρον) τις επίσημες αναφορές από όλες τις αρχές που είναι υπεύθυνες για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Και κάπως έτσι ξετυλίχθηκε το κουβάρι του σκανδάλου...

Διότι τα ενδεχόμενα ήταν δύο: Είτε τίποτα δεν καταγράφηκε από τις επίσημες αρχές είτε η Λίγκα έκανε το κορόιδο...

«Μάρμαρα, φωτοβολίδες ευθείας βολής, 27 προσαγωγές, διακοπές, καμμένο αυτοκίνητο»... αλλά όχι κλήση σε απολογία!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το SDNA, οι αναφορές των διαιτητών, των παρατηρητών και της Αστυνομίας όχι μόνο είναι αποκαλυπτικές αλλά και λεπτομερείς.

Σύμφωνα με την αναφορά του διαιτητή υπήρξαν δύο διακοπές στο τρίτο σετ για εκτόξευση αντικειμένων (ένα ποτήρι καφέ και ένα μπουκάλι νερό) προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ακόμη, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σχετικά έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα και για χρήση λέιζερ.

Ακόμη πιο αποκαλυπτική είναι η έκθεση της αστυνομίας για όσα συνέβησαν και έξω από το γήπεδο. Σύμφωνα με την αστυνομία πριν την έναρξη του αγώνα, περίπου 70 οπαδοί του Ολυμπιακού «επιτέθηκαν σε βάρος των διατιθέμενων αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα, φωτοβολίδες ριπτόμενες σε ευθεία βολή με μηχανισμό εκτόξευσης, αυτοσχέδιους ε μπρηστικούς μηχανισμούς και γυάλινα μπουκάλια. Την 19:30 τα προαναφερόμενα άτομα εισήλθαν εντός του Κλειστού Γυμναστηρίου από την παράπλευρη είσοδο, ενώ οι ανωτέρω αστυνομικές δυνάμεις καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα δέχονταν σποραδικές επιθέσεις με φωτοβολίδες ριπτόμενες σε ευθεία βολή με πιστόλι, από τα παράθυρα του Κ.Γ., από οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονταν εντός αυτού. Γίνεται μνεία ότι κατά τις ανωτέρω επιθέσεις οι αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν μεγάλο αριθμό βομβών μολότοφ, φωτοβολίδων ριπτόμενες σε ευθεία βολή με πιστόλι και πλήθος από αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς και μάρμαρα ικανά να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό σε Αστυνομικό ή σε πολίτη».

Στην έκθεση της αστυνομίας γίνεται αναφορά και για το καμένο αυτοκίνητο του αθλητή Δημήτρη Ζήση. «Από τις αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο, πραγ ματοποιήθηκαν είκοσι επτά (27) προσαγωγές ατόμων, ως ύποπτα τέλεσης αξιόποινων πράξεων» αναφέρει ακόμη η έκθεση της αστυνομίας

Στις διακοπές του τρίτου σετ αναφέρεται και η έκθεση του κομισάριου. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν: «Στο 3ο σέτ με σκορ 11-21 φιλαθλοι του ΟΣΦΠ πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο προς την πλευρα του ΠΑΟ πλαστικό ποτήρι με καφέ χωρίς να κτυπήσει καποιον παίκτη ο αγώνας διακόπηκε για 5 λέπτά προκειμένου να σκουπιστεί το γήπεδο.Έγιναν συστάσεις απο μεγάφωνα. Πριν ο Α διαιτητής συνεχίσει τον αγώνα φίλαθλοι του ΟΣΦΠ πέταξαν παλι ένα μπουκάλι πλαστικό με νερό προς την πλευρα των παικτών του ΠΑΟ χωρις να κτυπήσει καποιον αθλητή του. Έγιναν συστάσεις παλι απο τα μεγάφωνα ο αγώνας σταματησε για 5 λεπτά προκειμένου να σκουπισθεί ο αγωνιστικος χώρος και αο αγώνας συνεχίσθηκε κανονικα χωρις αλλο πρόβλημα.Και στις 2 διακοπές ο Α διαιτητής κατέβηκε απο την σκάλα προκειμένου νά διακόψει τον αγώνα για τις συστάσεις και το σκούπισμα του γηπέδου».

Από τον Παναθηναϊκό δημιουργήθηκε η απορία γιατί καλείται τρίτη φορά σε απολογία. Όλα αυτά την στιγμή μάλιστα που ο Ολυμπιακός δεν κλήθηκε για όσα έγιναν στο ντέρμπι στο κλειστό του Ρέντη.

Η επίσημη απάντηση της Λίγκας στο λογικό ερώτημα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ήταν ότι το ξέχασαν(!) κι έτσι οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν αλλά ουδέποτε κλήθηκαν σε απολογία για όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι των δύο ομάδων. Ο πρόεδρος της Λίγκας, Παντελής Ταρνατόρος υπό το βάρος του σκανδάλου έθεσε την παραίτησή του στη διάθεσή των ομάδων ωστόσο αυτή, πλην Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ δεν έγινε δεκτή.

Sdna.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.