Απίστευτη «μπίζνα»: Λαρισαίος αγρότης έκρυβε αρχαία αξίας 95.000 ευρώ στην αυλή του

Metrosport Team27 Νοεμβρίου 2022

Μια μαρμάρινη πλάκα με αμφίπλευρη διακόσμηση, πιθανόν τμήμα θρό­νου ή κλίνης, η οποία χρονολογεί­ται στους ύστερους ελληνιστικούς ή ρωμαϊκούς χρόνους  φέρουσα ανά­γλυφες παραστάσεις, αποτέλεσε ένα από τα ευρήματα σε …αυλή 47χρονου αγρότη που καταδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. 


Ο 47χρονος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση μνημείων και για πα­ράλειψη υποχρέωσή δήλωσης μνημείου και του επιβλήθηκε συ­νολική ποινή φυλάκισής 2 ετών και 4 μηνών (με τριετή αναστολή), ενώ αρνήθηκε την κατηγορία δηλώνοντας -διά του εκπροσώπου του- πως δεν είχε γνώση ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα ήταν αρ­χαία τα οποία θεωρούνται μνημεία και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 3028/2002 (για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρο­νομιάς), υπογραμμίζοντας μάλιστα πως τα αντικείμενα αυτά «επί δέκα χρόνια βρίσκονταν παρατημένα στην αυλή» του.

Τα αρχαία αντικείμενα που βρέθη­καν στην αυλή του 47χρονου πα­ραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας προς φύλαξη για εκτίμηση της εμπορικής και αρχαι­ολογικής τους αξίας, ενώ η χρηματική τους αξία εκτιμήθηκε στο συ­νολικό ποσό των 95.000 ευρώ. «Τα αντικείμενα χαρακτηρίζονται σημαντικά ή και μοναδικά, σχετί­ζονται με την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου» σημειώνεται στο παρα­πεμπτικό βούλευμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.