Απετάξω …κομματική εμπλοκή; Απεταξάμην!

Αρις Νικολάκης10 Ιουνίου 2022

Είναι – εδώ και πολλά, παρά πολλά χρόνια - σαφές. Είμαστε αναφανδόν υπέρ όσων προτάσσουν την αθλητική τους ταυτότητα έναντι της πολιτικής. Είμαστε με εκείνους οι οποίοι, παραδείγματος χάριν, λένε: «Με τον ΠΑΟΚ είμαι πρώτα, πρώτα. Μετά με… οποιοδήποτε κόμμα»! Το λένε και το πράττουν στα ίσια. Δίχως λόγια παραπανίσια κι ανούσια. Υπάρχουν – βλέπετε – κι οι περί του αντιθέτου, άλλοι. Υπάρχουν κι οι… επαμφοτερίζοντες! Ήτοι, όσοι μπερδεύουν συχνά πυκνά τις ταυτότητες τους

Ο κουρνιαχτός τον οποίο σήκωσε η είδηση περί υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος διαμόρφωσε συνθήκες ευνοϊκές κυρίως, για τους …επαμφοτερίζοντες. Ναι μεν, αλλά… Η προσέγγιση τους στην είδηση. Μία είδηση την οποία με λαχτάρα περίμεναν οι φίλοι του «δικέφαλου». Κι έκαναν – με το δίκιο τους - πολλή φασαρία, όσο δεν ερχόταν.

Δεν πέταξαν την σκούφια τους από χαρά. Γνωρίζουν πλέον, καλά πως… Τώρα αρχίζουν οι σοβαρές δυσκολίες… Τώρα βγαίνουν στο ξέφωτο για τις πράξεις τους οι λογής λογής κρυμμένοι στο δάσος με τις λέξεις τους… Τώρα αρχίζει η καταμέτρηση συμβολής στο μεγαλεπήβολο έργο της Νέας Τούμπας… Τώρα το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Τούτο δε, για όλους τους εμπλεκόμενους στο άλμα στο μέλλον για ΠΑΟΚ, Τούμπα και Θεσσαλονίκη!

Θεωρούμε πάντως, πως η ΠΑΕ διαχειρίζεται επί του παρόντος, με ψυχραιμία και σύνεση τον… κουρνιαχτό μετά την - όπως και να το κάνουμε – βαρυσήμαντη είδηση. Κρατούμε δε από τις θέσεις της, περί της είδησης, την αντίθεση για «πολιτική κεφαλαιοποίηση» και για «μερίσματα επιτυχίας»…

Παρεμπιπτόντως, για τα «μερίσματα επιτυχίας»… Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα πως από τα μεγαλύτερα μερτικά από αυτά δικαιούται κατ’ αρχήν ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Δικαιούνται γενεές ΠΑΟΚτσήδων των οποίων η δυναμική κατέστησε υποχρέωση της Πολιτείας (η οποία εκφράζεται με την εκάστοτε Κυβέρνηση) τη Νέα Τούμπα. Στη συνέχεια δικαιούται ο Ιβάν Σαββίδης. Δίχως αυτόν η δυναμική δεν θα αξιοποιείτο. Εδώ εμείς λέμε… Το ένα χέρι (κόσμος) νίβει τ’ άλλο (Ιβάν Σαββίδης) και τα δυο το πρόσωπο (ΠΑΟΚ)!

Ουσιαστικά πάντως, ο ΠΑΟΚ υπέστη τα τελευταία χρόνια τεράστιες αδικίες κι από την τέως (συγ)Κυβέρνηση κι από τη νυν Κυβέρνηση.

Επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στερήθηκε τού δικαιώματος επί ίσοις διεκδίκησης και - στην προκειμένη περίπτωση - κατάκτησης του Πρωταθλήματος 2018. Μετά μάλιστα, από την περίφημη συνάντηση και την αήθη συμπεριφορά στον Ιβάν Σαββίδη κατά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Πράματα και θάματα έγιναν (κι από το Μαξίμου βεβαίως, βεβαίως…) για να βγει ο ΠΑΟΚ «νοκ άουτ» με κτυπήματα κάτω από τη μέση.

Επί Νέας Δημοκρατίας επίσης, στερήθηκε του δικαιώματος επί ίσοις όροις διεκδίκησης του Πρωταθλήματος 2021. Με την κατασκευασμένη πολυιδιοκτησία και το ανελέητο κυνηγητό του υφυπουργείου Αθλητισμού, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πισώπλατα κτυπήματα εντός συνόρων. Δικαιώθηκε εκτός αλλά είχε βγει ήδη «νοκ άουτ» από την διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Και κάτι ακόμη. Επί Νέας Δημοκρατίας ακόμη να λυθεί ο γόρδιος δεσμός με την χρήση… Την αξιοποίηση τού Καυτανζόγλειου Σταδίου κατά την ανέγερση της Νέας Τούμπας.

Ως εκ τούτων επιμένουμε… Τα κόμματα (κι οι Κυβερνήσεις τους) έπονται των ομάδων. Εξάλλου είναι …άμμος όσοι αλλάζουν κόμμα. Δε είναι καν κόκκος της όσοι αλλάζουν ομάδα. Γι’ αυτό κι είμαστε αναφανδόν υπέρ όσων προτάσσουν την αθλητική τους ταυτότητα έναντι της πολιτικής. Είμαστε κατά βέβαια, όσων προτάσσουν – συνήθως με… διακριτικό καμουφλάζ - την κομματική. Είμαστε και κατά των… επαμφοτεριζόντων! Σεβόμενοι φυσικά, το δικαίωμα όλων, μα όλων ανεξαιρέτως της ελεύθερης άποψης τους. Ακόμη κι όταν δε σέβονται το δικό μας…

Συμπέρασμα; Όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ – ακόμη και στο ευρύτερο περιβάλλον του – οφείλουν, να μείνουν μακριά από κομματικές εμπλοκές. Έστω και… διακριτικά καμουφλαρισμένες. Μακριά…

Απετάξω …κομματική εμπλοκή; Απεταξάμην !

ΠΑΟΚ, λέει ο κόσμος του, πάνω από όλα κι όλους! Να μη λέγεται απλά. Να γίνεται…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.