Καλαμαριά: Ο ΟΑΕΔ... απειλεί μικρομαγαζάτορες με έξωση

Metrosport Team27 Σεπτεμβρίου 2021

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο έξωσης από τα μαγαζιά τα οποία μισθώνουν εδώ και πολλά χρόνια από τον δήμο Καλαμαριάς βρίσκονται κάποιοι μικροκαταστηματάρχες στις περιοχές Νέας Κρήνης και Αγίου Ιωάννη.

Πρόκειται για ακίνητα τα οποία ανήκαν στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και είχαν παραχωρηθεί προς χρήση και εκμετάλλευση στον δήμο. Μετά την κατάργηση του ΟΕΚ τα περιουσιακά στοιχεία του περιήλθαν στον ΟΑΕΔ ο οποίος σχεδιάζει να τα αξιοποιήσει και για τον λόγο αυτόν ζητά από τον δήμο, ο οποίος ήταν ο εκμισθωτής, να μεριμνήσει για την εκκένωση των καταστημάτων. Η σχετική απαίτηση γνωστοποιήθηκε στον δήμο τον Οκτώβριο του 2020. 

Τότε, με επιστολή της Διεύθυνσης Μελετών και Οργάνωσης ο ΟΑΕΔ ζητούσε από τον δήμο Καλαμαριάς να παραδώσει τα ακίνητα έως τον Απρίλιο του 2021.

Σε επιστολή την οποία απέστειλε τον περασμένο Γενάρη προς τέσσερις καταστηματάρχες οι οποίοι μισθώνουν, μέσω του δήμου, ακίνητα του ΟΑΕΔ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ευάγγελος Τσακμακίδης αναφέρει ότι οι προσπάθειες του δήμου να υπάρξει νέα παραχώρηση αυτών των ακινήτων προς τον δήμο ή, έστω, επέκταση της προηγούμενης, δεν καρποφόρησαν.

Για τον λόγο αυτόν ο δήμος δεν μπορεί να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται αυτά τα ακίνητα και οι μισθωτές θα πρέπει να συνεννοηθούν πλέον με τον ΟΑΕΔ καθώς «σε αυτόν εναπόκειται να αποφασίσει τι θα πράξει με τα ακίνητα των οποίων είναι κύριος».

Τον περασμένο Ιούλιο ο δήμος επανήλθε και με νέα επιστολή του αντιδημάρχου Οικονομικών προς τους καταστηματάρχες τούς ζητά να ενημερώσουν τον δήμο έως τις 15 Σεπτεμβρίου εάν ήρθαν σε απευθείας συμφωνία με τον ΟΑΕΔ για τη μίσθωση των καταστημάτων.

«Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε σε νομικές ενέργειες για την παράδοση των μίσθιων στον ΟΑΕΔ», επισημαίνεται στην επιστολή.   

 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.