Απειλές Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Θα αναγνωρίσουμε τη γενοκτονία των Ινδιάνων

Χρύσανθος Δοβλέτογλου16 Δεκεμβρίου 2019

Η τουρκική Βουλή είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει την αναγνώριση της λεγόμενης βορειοαμερικανικής γενοκτονίας των ιθαγενών πληθυσμών στις ΗΠΑ, εάν μια τέτοια πρόταση φτάσει ενώπιόν της, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος βουλευτής, Οζτούρκ Γιλμάζ, μιλώντας στο Sputnik.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα αναγνωρίσει τη σφαγή των ιθαγενών της Αμερικής ως γενοκτονία, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερουσία των ΗΠΑ. "Εάν λάβει ένα τέτοιο αίτημα το κοινοβούλιο, πιστεύω ότι θα ληφθεί η απόφαση (να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αμερικανών ιθαγενών). Ελπίζω ότι αυτή η δήλωση δε θα σταματήσει στον πρόεδρο και θα συζητηθεί περαιτέρω από εμάς στο κοινοβούλιο", δήλωσε ο Τούρκος βουλευτής.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η απόφαση της Γερουσίας θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τις ΗΠΑ-Τουρκικές σχέσεις. "Εκείνοι που το υιοθέτησαν, ενεργούσαν αποκλειστικά για το εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο με τη συμμετοχή του αρμενικού λόμπι και έχει ως στόχο να κερδίσει την υποστήριξή τους [των Αρμενίων των ΗΠΑ] στις επικείμενες εκλογές", πρόσθεσε ο Γιλμάζ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.