Απέδρασε από το Καραϊσκάκης η Άρσεναλ

Δημήτρης Καλαϊτζής20 Φεβρουαρίου 2020

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο η Άρσεναλ κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Καραϊσκάκης και να αποκτήσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Λακαζέτ στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Πλέον, οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 25η αγωνιστική της Super League 1.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης άγγιξε το γκολ. Μετά από σέντρα του Ελ Αραμπί, ο Βαλμπουενά έπιασε το σουτ στην κίνηση και ο Λένο απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας όρθια την ομάδα του.

Η απάντηση της Άρσεναλ ήρθε έξι λεπτά μετά. Ο Ομπαμεγιάνγκ επιχείρησε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Λακαζέτ δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα του Σα.

Στο 20΄ η Άρσεναλ έχασε τρομερή ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Ομπαμεγιάνγκ έδωσε στον Μαρτινέλι, αυτός γύρισε στον Λακαζέτ, όμως ο Γάλλος κατάφερε από πλεονεκτική θέση να αστοχήσει.

Στο 25΄ ο Λουίζ στην προσπάθειά του να ανακόψει την μπαλιά του Μασούρα, λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, αλλά ο Λένο δεν αιφνιδιάστηκε και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν άσφαιρες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 72΄. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Μπα έπιασε την κεφαλιά με τον πορτιέρε της Άρσεναλ να αποκρούει σωτήρια.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 81΄. Ο Ομπαμεγιάνγκ από αριστερά έδωσε στον Σάκα που ήταν αφύλαχτος, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Λακαζέτ με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. 

Τέσσερα λεπτά, οι Λονδρέζοι λίγο έλειψαν να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση. Οι παίκτες του Αρτέτα έκρυψαν την μπάλα, αλλά ο Λακαζέτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σα, με τον Ισπανό να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Μουστάφι έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης, ο Παπασταθόπουλος με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Άρσεναλ με 1-0.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκα, Καμαρά, Μπουχαλάκη (65΄ Φορτούνης), Γκιγιέρμε, Μασούρα (75΄ Λοβέρα), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Άρσεναλ (Αρτέτα): Λένο, Γουίλοκ (Πέπε), Παπασταθόπουλος (90+2΄ Νάιλς), Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Σάκα, Τζάκα, Γκεντουζί, Μαρτινέλι (58΄ Θεμπάγιος), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.