Απαραίτητη η αποφόρτιση για την ενίσχυση στον Άρη

Metrosport Team28 Μαΐου 2022

Με τη διαφαινόμενη συμφωνία της ΠΑΕ Αρης με τον Χαβιέρ Ματίγια για την ανανέωση του συμβολαίου του ουσιαστικά θα υλοποιηθούν και οι δύο εισηγήσεις του Χερμάν Μπούργος για να ακολουθήσει η εφαρμογή του πλάνου ενίσχυσης το οποίο απαιτεί και συγκεκριμένες αποδεσμεύσεις.

Το ποσό που διακυβεύεται ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ, αυτό προσπαθεί να αφαιρέσει η ΠΑΕ Αρης από τον αγωνιστικό προϋπολογισμό της αλλά ξέρει ότι είναι αδύνατο να το γλιτώσει εξ’ ολοκλήρου. Για παράδειγμα, ο Λούμορ ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα κι εφόσον βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του θεωρείται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην αποδέσμευσή του. 

Στη χειρότερη περίπτωση, να κληθούν οι «κίτρινοι» να πληρώσουν τη διαφορά. Ο Βραζιλιάνος Ντένις δεν έχει φανερώσει την πρόθεση «εκμετάλλευσης» της δέσμευσής του και για την επόμενη χρονιά και ουσιαστικά η υπόθεσή του είναι στο ίδιο σημείο μ’ αυτή του Λούμορ. 

Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό να βρει συμβόλαιο μεταξύ 250-300 χιλιάδων ευρώ έπειτα από μια τόσο άδεια σεζόν. Πιο δύσκολη υπόθεση είναι αυτή του Ιζέτ Χαΐροβιτς ο οποίος έχει συμβόλαια για τα επόμενα δύο χρόνια με συνολικές απολαβές οι οποίες ξεπερνούν τα 600.000 ευρώ.

Η περίπτωση του Μπαντού Ντιαγέ είναι διαφορετική διότι ο Αρης δεν έθεσε θέμα αποδέσμευσης. Η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή είτε για προσωπικούς λόγους είτε γιατί διαφωνεί με τον αγωνιστικό ρόλο που απέκτησε επί Χερμάν Μπούργος. 

Αν κανείς προσθέσει και το συμβόλαιο του Σενεγαλέζου στο 1.000.000 που αναφέραμε παραπάνω, αυτομάτως το συνολικό ποσό φτάνει τα 2.5 εκατ. ευρώ. Βέβαια στην περίπτωση του Ντιαγέ υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Στη συζήτηση που είχε κάνει ο ποδοσφαιριστής με τον Θόδωρο Καρυπίδη, ο τελευταίος είχε ξεκαθαρίσει δύο πράγματα. Πρώτον: Δεν θα τεθεί ζήτημα λύσης της συνεργασίας σε περίπτωση μη δικαίωσης από το CAS και δεύτερον, τον είχε καλέσει να φέρει πρόταση σε περίπτωση που θελήσει να αποχωρήσει.

Θέμα χρόνου του Ματίγια

Η «Μ» και το metrosport.gr είχαν σημειώσει ότι ο Χαβιέρ Ματίγια θα παραμείνει στον Αρη με διετή (1+1) ανανέωση του συμβολαίου του και η αλήθεια είναι ότι μειώθηκε σημαντικά η οικονομική απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών. Η παραμονή του El Mago είναι εξάλλου επιθυμία του Χερμάν Μπούργος και κρίνοντας από την εξέλιξη της υπόθεσης του Χουλιάν Κουέστα, είναι φανερό ότι η διοίκηση θα πράξει αυτό που θέλει ο Αργεντίνος τεχνικός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.