Απαράδεκτα κι ανεπίτρεπτα λάθη…

Αρις Νικολάκης05 Δεκεμβρίου 2020

Αυτή τη φορά η στάμνα – η οποία πήρε, ήρθε πολλές φορές - έσπασε. Αυτή τη φορά η επίθεση δεν ξελάσπωσε την άμυνα. Έτσι επήλθε ο αποκλεισμός σε έναν αγώνα του οποίου τα ηνία είχε ο ΠΑΟΚ. Έκανε κακή διαχείριση της κυριαρχίας του στην επίθεση.. Και θάφτηκαν οι ελπίδες του για πρόκριση κάτω από ένα βουνό απαράδεκτων λαθών στην άμυνα!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε… κλασσικά! Ήτοι, χαλαρά. Αποτέλεσμα; Η Ομόνοια κυριάρχησε. Προηγήθηκε 1-0 μόλις στο 8ο λεπτό. Σε μία φάση κατά την οποία η άμυνα των φιλοξενουμένων ήταν για κλάματα. Με τον Βαρέλα να χάνει τον σκόρερ! Γενικά πάντως, στο ξεκίνημα «αχίλλειος πτέρνα» των φιλοξενούμενων ήταν ο Ουαγκέ. Αν και μετά ο Σενεγαλέζος προσπάθησε, να εξελιχθεί σε «αιχμή του δόρατος» της ομάδας του επιθετικά, αμυντικά ήταν αλλού…

Το 1-0 ξύπνησε τον ΠΑΟΚ. Λειτούργησε ορθά. Πήρε τα ηνία του αγώνα. Έφθασε μάλιστα, σε επίπεδο 78% την κατοχή. Κι ισοφάρισε στο 39ο λεπτό με γκολ… κέντημα. Ως δημιουργία κι ως εκτέλεση το 1-1 για τον ΠΑΟΚ ήταν ζωγραφιά. Μετά από οκτώ (αν δε λαθέψαμε στο μέτρημα) αλλαγές μπάλας, ο Τζόλης με πλασέ – κεραυνό σκόραρε.

Μετά το απαράδεκτα κακό ξεκίνημα του ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος του παιγνιδιού μέχρι το 45ο λεπτό. Δικαιούνταν την ευκαιρία ανατροπής αλλά τού την στέρησε μία το δοκάρι (του Κρέσπο στο 34ο λεπτό) και μία ο Άγγλος… ασθενής (στραβομάρα η ασθένεια του) διαιτητής ! Ήταν σαφής περίπτωση πέναλτι πάνω στον Σφιντέρσκι μπροστά στα μάτια του Πόουσον αλλά αυτός τα είχε ερμητικά κλειστά! Σύμπτωση; Επαναλαμβανόμενη (μετά και τα πεπραγμένα του πέρυσι, στον αγώνα με τον Άγιαξ) παύει να είναι τέτοια.

Ο Γκαρσία επιχείρησε, να αλλάξει την ομάδα του. Κυρίως δε, να οργανώσει κι οχυρώσει τα νώτα της. Εν τούτοις η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν και πάλι, για κλάματα στο 50ο λεπτό. Μετά από ερασιτεχνικό λάθος το Κρέσπο δεν έγινε το 2-1 χάρη στο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς. Ο «κίπερ» του ΠΑΟΚ συμμετείχε στην αποσόβηση του 2-1 με εκπληκτική τετ α τετ απόκρουση πριν η μπάλα εξοστρακισθεί στο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε, να κυριαρχεί στον αγώνα φθάνοντας τα 12 κόρνερ στο 66ο λεπτό. Δίχως όμως, να απειλεί σοβαρά την ταμπουρωμένη στα καρέ της Ομόνοια. Τούτο δε, εξ αιτίας κυρίως, της έλλειψης κάθετης πάσας, είτε ατομικής ενέργειας για να τρυπήσει την άμυνα των γηπεδούχων.

Με τον Μπίσεβαρ αντί του Τσιγγάρα στο 76ο λεπτό ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα. Ο Γκαρσία πόνταρε τα πάντα στην επίθεση. Για να καλύψει τη ζημιά από την άμυνα. Μάταιος κόπος. Ένα ακόμη απαράδεκτο λάθος (αυτή τη φορά από τον Ελ Καντουρί) έδωσε ανάσα στην ασφυκτιούσα Ομόνοια για το 2-1…

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά (με απώλεια δόξας και χρήματος) αυτή τη φορά τις σοβαρές αδυναμίες του σε διαδικασία άμυνας. Βουνό τα λάθη μπακ και χαφ στέρησαν τη νίκη, την οποία δικαιούνταν καθώς ήταν σαφώς ανώτερος. Ήταν και κυρίαρχος στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα. Με σαφή αδυναμία βέβαια, να αξιοποιήσει την κυριαρχία του.

Ως εκ τούτου ήρθε άδοξα κι άδικα (ας όψεται ο Άγγλος… ασθενής) αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Με δική του ευθύνη… Ευθύνη προπονητών και παικτών βεβαίως, βεβαίως.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.