Ματσάρα στο Αλκαζάρ: Αντί για 3-3, 2-4 η ΑΕΚ την ΑΕΛ!

Στέφανος Αβραμίδης15 Φεβρουαρίου 2021

Σε ένα ματς με απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από το Αλκαζάρ επικρατώντας με 2-4 της ΑΕΛ.

Η Ένωση προηγήθηκε με 0-2, οι «βυσσινί» ισοφάρισαν, ο Αλμπάνης έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ, ο Μουκαντζό έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις για το 3-3, όμως ο Αθανασιάδης απέκρουσε και ο Σιμάνσκι στην αντεπίθεση επισφράγισε τη νίκη της ΑΕΚ.

Το ματς

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος αντιλήφθηκε το λάθος γύρισμα του Μαξιμένκο στον Μπάγιτς που τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Ο στράικερ της Ένωσης αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε για το 0-1.

Η ΑΕΛ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 37’ αλλά η κεφαλιά του Ακούνια πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Αθανασιάδη.

Στο 43’ η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων ξανά με τον Ολιβέιρα. Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε τη σέντρα και με κοντινή κεφαλιά ο Πορτογάλος επιθετικός διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ και της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 48’ ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ

Ακολούθησε η αντίδραση των γηπεδούχων. Aρχικά μείωσαν σε 1-2 με ωραίο πλασέ του Νικολιά μετά από πάσα του Μουκαντζό στο 70'.

Δέκα λεπτά αργότερα, οι «βυσσινί» ισοφάρισαν με μια «φωτοβολίδα» του Ακούνια.

Το φινάλε του αγώνα ήταν τελείως ακατάλληλο για καρδιακούς.

Στο 90', η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ με σουτ του Αλμπάνη που κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Μπάγιτς.

Στο 93’ η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι μέσω VAR για χέρι του Λιβάι Γκαρσία. Ο Μουκαντζό ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Αθανασιάδης τον νίκησε.

Και αφού δεν έγινε το 3-3, ο Σιμάνσκι στην κόντρα έγραψε το 2-4 δίνοτας τέλος στο θρίλερ του Αλκαζάρ.

Έτσι η ΑΕΚ ανέβηκε στη δεύτερη θέση μαζί με ΠΑΟΚ και Άρη στους 43 βαθμούς ενώ η ΑΕΛ παρέμεινε ουραγός με 9 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Γκράουρ (63' Μπέρτος), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς (63' Μουκαντζό), Στίφλερ (53' Νικολιάς), Μπεν Χατίρα, Ακούνια, Νούνιτς (87' Χουσίνο)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (55' Νταντσένκο), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (74' Αλμπάνης), Γκαρσία, Ολιβέιρα (74' Σιμόες), Ανσαριφάρντ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.