Απαγορεύεται στον ΠΑΟΚ η προσέγγιση της αγγαρείας...

Στέλιος Γρηγοριάδης11 Μαΐου 2022

Ηταν από ενοχλητικό έως ντροπιαστικό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου μέσα στην Τούμπα, μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και χίλια “μπράβο” σε όλους γιατί το αντιμετώπισαν με τεράστια αξιοπρέπεια.

Βέβαια, αν η ομάδα δεν ήταν δεύτερη, αν δεν είχε φτάσει στους 8 του Κόνφερενς Λιγκ και, κυρίως, αν δεν ετοιμαζόταν για τον τελικό του Κυπέλλου, μπορούμε να υποθέσουμε ποια θα ήταν η ατμόσφαιρα μετά από εκείνο το ματς και μετά την ήττα από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ καταπίνουν τη μία πίκρα μετά την άλλη στα πλέι οφ, γιατί εκτιμούν όσα πέτυχε μέχρι τώρα αυτή η ομάδα με τόσες αδυναμίες στο ρόστερ της, αλλά και γιατί φροντίζουν να τη στηρίζουν σταθερά μέχρι το τέλος της σεζόν για να χαρούν μαζί της την κατάκτηση ενός ακόμη Κυπέλλου.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποστούν απόψε μία ακόμη ντροπή. Και το παιχνίδι με τον Αρη δεν είναι μόνο ένα ντέρμπι γοήτρου. Εχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οχι μόνο για τον Αρη, που παλεύει να βγει στην Ευρώπη, αλλά και για τον ΠΑΟΚ, που, με τις κακές εμφανίσεις του, έβαλε σε κίνδυνο την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Σήμερα δεν επιτρέπεται η χαλάρωση. Δεν επιτρέπεται να αντιμετωπιστεί και αυτός ο αγώνας σαν αγγαρεία. Ναι, είναι για τον ΠΑΟΚ μια ανούσια διαδικασία τα πλέι οφ, αλλά ακόμη δεν εξασφαλίστηκε η δεύτερη θέση. Κι εκτός αυτού, είναι απαράδεκτο για έναν ΠΑΟΚ να σέρνεται από αποτυχία σε αποτυχία σ' αυτή τη διαδικασία.

Σήμερα οι παίκτες δεν έχουν παρά να βγάλουν εγωϊσμό και να επανέλθουν στις νίκες, παίζοντας όσο πιο σοβαρά και παθιασμένα μπορούν. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρύβεται πίσω από τις γνωστές δικαιολογίες της κούρασης και των απουσιών. Στο κάτω-κάτω, με δύο μόνο αγώνες λιγότερους φέτος ο Ολυμπιακός, πήρε το Πρωτάθλημα δια περιπάτου. Αυτό και μόνο αν σκεφτούν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αρκεί για να τους αφυπνίσει. Αλλά πρέπει να σκεφτούν και κάτι άλλο. Είναι παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν δικαιούνται να φτάσουν σε δέκα ματς χωρίς νίκη. Τόσο απλά.

ΥΓ. Οσο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ίσως είναι η στιγμή να καταλάβει ότι ροτέισον δεν σημαίνει απαραίτητα να παίζει σε κάθε ματς με “πειραματική” ενδεκάδα. Η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω των περιορισμέμων επιλογών, δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να την κάνει και ο ίδιος ακόμη δυσκολότερη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.