Απαγορεύεται και η λέξη «ΠΩΛΗΣΗ» στον ΠΑΟΚ!

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2022

Όλοι παρακολουθούν την πορεία του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ με τα συναισθήματα που εκλύονται να είναι κυρίως αρνητικά και απαισιόδοξα. Ναι μεν ορισμένοι θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι η ομάδα κάνει ανανέωση και θέλει χρόνο αλλά δυστυχώς τα στοιχεία που εμπεριέχονται σε μια οργανωμένη, με στόχους και πιθανότητες επιτυχίας προσπάθεια, δε φαίνονται να υφίστανται τούτη την στιγμή. 

Ο προγραμματισμός ή δεν έγινε ή δεν ολοκληρώθηκε ή απέτυχε. Το να θέλουμε να μετονομάσουμε μια αποτυχημένη χρονιά ως μεταβατική είναι δικαίωμα αυτού που ορίζει τις τύχες της και προωθεί την επικοινωνία της. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι εμείς πρέπει να το δεχτούμε και να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε σα να μη συμβαίνει τίποτε και κυρίως στηρίζοντας κριτική και απόψεις στο ότι η χρονιά είναι μεταβατική. Συνέπεια των παραπάνω επιβάλλεται να είναι η προσεχτική, άμεση και πολλές φορές αμείλικτη επέμβαση σε όλα αυτά που εσκεμμένα διαδίδονται από «πηγές» της διοίκησης ή εκτός αυτής. 

Ένα θέμα που ξεπερνά τα όρια της ανοχής και αγγίζει την παράνοια, είναι τα σενάρια της πώλησης νεαρών παικτών του ΠΑΟΚ. Στο πρόσφατο παρελθόν ο ίδιος ο κ. Μπότο διαφήμιζε τον Κουλιεράκη και τον Κοτάρσκι στα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης και προφανώς σε αυτά της πατρίδας του. Προχθές ακούσαμε για πώληση του Κουαλιάτα στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα. Πρόκειται περί επικοινωνιακής τρέλας για να μην πούμε ηλιθιότητας. Γνωρίζετε κύριοι εκεί στον ΠΑΟΚ ότι ο φίλαθλος κόσμος με νύχια και με δόντια προσπαθεί να υπερβάλει εαυτώ και να στηρίξει το σενάριο περί μεταβατικής χρονιάς; Γνωρίζεται πόσο μεγάλη είναι η απογοήτευσή του που με έναν προϋπολογισμό παρόμοιο ή και μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες πλην του Ολυμπιακού ομάδες παρουσιάζεται ο ΠΑΟΚ σήμερα σα να έχει σχεδόν χάσει όλους του τους στόχους; Φυσικά και το γνωρίζεται. 

Πιστεύουμε ότι τη στοιχειώδη στρατηγική θα έπρεπε να προβλέπει τη δημιουργία ενός κορμού με τους «μικρούς» που θα ανθοφορήσουν τούτη τη δύσκολη χρονιά με την προσθήκη νέων αλλά και ικανών υφιστάμενων πεπειραμένων που μπορούν να μας δώσουν ψήγματα ελπίδας. Όμως αντ’ αυτών παρακολουθούμε εμβρόντητοι στελέχη και κύκλους της ΠΑΕ να μιλάνε για πωλήσεις. Δεν πιστεύετε ότι το παρακάνατε με τις πωλήσεις. ΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ! Αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Πουλάς όταν έχεις δημιουργήσει το σύνολο που επιθυμείς και κυρίως όταν έχεις αντικαταστάτη έτοιμο. Εδώ στον ΠΑΟΚ μόλις φυτρώσει ένα λουλούδι πάνω στην ηφαιστειακή τέφρα μαλώνουν ποιος θα το πρωτοκόψει για να το πουλήσει προκειμένου να φανεί άξιος και καλός στον ιδιοκτήτη. 

Πουλήστε τον Καντουρί ή ακόμη και τον Αογκούστο!! Κανείς δεν θα πει τίποτε διότι ο ΠΑΟΚ που οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουνε, δεν θα στηρίζεται πάνω σε αυτούς. Όμως το παρακάνατε. Μιμείστε άσχημα τον παλιό Ολυμπιακό που μόλις ένας παίκτης έπαιζε δυο τρία παιχνίδια τον… πουλούσαν εκατομμύρια στο εξωτερικό. Φτάνει πια. Όλα έχουν ένα όριο. Και αυτό το όριο στον ΠΑΟΚ απαγορεύει οποιαδήποτε πώληση νεαρών παικτών πριν η ομάδα φτάσει σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Δεν το λέμε εμείς. Το λέει και το συναισθάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του Δικεφάλου.

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.