Αντίξοες οι συνθήκες αλλά… ΠΑΟΚ είναι!

Αρις Νικολάκης21 Φεβρουαρίου 2021

Φυσικά και θα είναι επιτυχία για τον ΠΑΟΚ η κατάκτηση του Κυπέλλου. Δε θα είναι συνάμα κι εξαγνισμός του – επιμένουμε σε τούτο - για την παταγώδη αποτυχία στο Πρωτάθλημα αλλά στην Ευρώπη πέρυσι κι εφέτος. Όταν τα τελευταία χρόνια κατακτάς δυο Πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα η μη κατάκτηση τίτλων στη συνέχεια είναι παταγώδης αποτυχία σου. Κι η κατάκτηση ενός Κυπέλλου είναι απλά, επιτυχία. Δεν είναι δα και θρίαμβος. Κυρίως δεν είναι εξαγνισμός για τις δυο σερί παταγώδεις αποτυχίες στο Πρωτάθλημα.

Εν τούτοις η κατάκτηση του Κυπέλλου (ο ΠΑΟΚ μετρά 20 συμμετοχές με 7 στέψεις στην ιστορία της διοργάνωσης) ως στόχος στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι κι… Αγώγι που ξυπνά τον αγωγιάτη! Με άλλα λόγια; Αποτελεί πρώτης τάξης κίνητρο για μία ομάδα η οποία ανοικοδομείται. Τούτο καθώς η ανοικοδόμηση του ΠΑΟΚ κι ο ορισμός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ως αφετηρίας για μία νέα πορεία κατακτήσεων είναι στόχος ζωής. Είναι το προσδοκώμενο. Κι η κατάκτηση του Κυπέλλου το ζητούμενο…

Δίχως πάντως, όλα αυτά… Την ανοικοδόμηση και την κατάκτηση του Κυπέλλου να αφήνουν στην άκρη την υποχρέωση του ΠΑΟΚ για τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Δεν είναι θέμα ουσίας. Αν κι ίσως η δεύτερη θέση να μην παρέχει οφέλη χρονικά – σχετικά με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - για τη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο. Όπως και να το κάνουμε όμως, είναι θέμα γοήτρου.

Όλες αυτές οι συζητήσεις έχουν κοινό παρονομαστή. Τα ορθά πατήματα… Την αγωνιστική ισορροπία του ΠΑΟΚ. Δίχως αυτήν θα παραμείνουν λόγια. Κι οι φίλοι του «δικέφαλου» έχουν βαρεθεί… Έχουν σιχαθεί… Έχουν κουρασθεί από τα λόγια. Έργα απαιτούν. Και τα δικαιούνται.

Για να αποδώσει ο «δικέφαλος» στους φίλους του όσα δικαιούνται, πρέπει να βρει τα ορθά πατήματα του εδώ και τώρα. Τα πλέι οφ του Πρωταθλήματος σιμώνουν. Οι ημιτελικοί του Κυπέλλου επίσης. Και δεν τα έχει βρει ακόμη. Δεν έχει πετύχει την αγωνιστική του ισορροπία.

Ναι, δε λέμε. Είναι καλοί οιωνοί οι εντυπώσεις από την εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ, στο Περιστέρι. Δεν αρκούν βέβαια, για να σηκώσουν πολλά μποφόρ αισιοδοξίας. Επισημαίνουμε πως καιρό είχε ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί με στερεή ισορροπία, καλή ανασταλτική λειτουργία κι έλλειψη προσωπικών λαθών. Δεν έπεισε με μία μόλις εξαίρεση του κανόνα της – στην καλύτερη περίπτωση - μετριότητας του. Αυτήν κόντρα στον ιδιαίτερη δυνατό εφέτος ΠΑΣ. Χρειάζονται και πολλές άλλες…

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος,. Η άλλη; Είναι η δυσκολία του ΠΑΟΚ να βγει από την στενωπό στην οποία οδηγήθηκε μετά την κατάκτηση του νταμπλ. Η πορεία του στην στενωπό κόστισε πλήγματα στην ψυχολογία, στο πνεύμα και την άνευ προηγουμένου ρευστότητα στο ρόστερ του.

Τελειώνει η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος κι ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει ακόμη σταθερή ενδεκάδα. Και πως βρει; Με τόσες μεταγραφικές αποτυχίες και με τόσες ατυχίες; Για να τα λέμε τα πάντα, όλα. Ψάχνεται από αγώνα σε αγώνα ο Πάμπλο Γκαρσία. Τούτο επειδή αλλάζουν τα δεδομένα με τους ετοιμοπόλεμους αλλά και τους διαθέσιμους παίκτες από αγώνα σε αγώνα..

Ως εκ τούτων οφείλουμε, να αναγνωρίσουμε πως με όλα αυτά τα κακώς κείμενα, τα οποία κουβάλα στην πλάτη του ο ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του νταμπλ – με το φευγιό του … φυγά Λουτσέσκου και τον ερχομό του γενικά, εκτός τόπου και χρόνου Φερέιρα – είναι πολύ ψηλά ο πήχης της ανταπόκρισης στις τρέχουσες υποχρεώσεις του. Την ανοικοδόμηση, την κατάκτηση του Κυπέλλου και την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Δεν μπορεί όμως, να πράξει και διαφορετικά παρά τις αντίξοες συνθήκες. ΠΑΟΚ είναι…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.