Ανθόπουλος: «Σε 6 ώρες βάρδιας είδα τουλάχιστον 80 ασθενείς»

Metrosport Team29 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», φιλοξενήθηκε ο Απόστολος Ανθόπουλος.

Ο γνωστός γιατρός, μίλησε για τα συμπτώματα της μετάλλαξης «Ομίκρον» αλλά και για την δύσκολη δουλεία των συναδέλφων του με αρκετά κρούσματα καθημερινά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Metropolis 95,5:

«Το φυσιολογικό κρυολόγημα εξελίσσεται ως συνήθως σταδιακά και τα συμπτώματα είναι ηπιότερα από την μετάλλαξη «Όμικρον.» Αν έχουμε κρυολόγημα, ως συνήθως συνδυάζεται ο βήχας, το φτέρνισμα και ο πονόλαιμος. Ο πυρετός, οι μυαλγίες και ο πονοκέφαλος είναι σπανιότερα συμπτώματα.

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις «Δέλτα» και «Όμικρον», που φαίνεται να είναι σαν ένα βαρύ κρυολόγημα, ξεκινάνε με αρκετό πυρετό και πονοκέφαλο και εκεί είναι που ξεχωρίζουν. Δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι και για αυτό θα πρέπει να προβούμε σε κάποιο test. Aν έχουμε πολύ ηπία συμπτώματα τότε υποθέτουμε ένα ήπιο κρυολόγημα, ως συνήθως. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Φυσικά αν είμαστε και εμβολιασμένοι. Χρειάζεται 100% το τέστ.»

Η «Όμικρον» είναι όντως πιο ήπια; Κινδυνεύουμε από αυτή τη μετάλλαξη; 

«Τα στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα αυτή τη στιγμή από την Αφρική, εκεί που είναι πιο εκτιθέμενοι, όσον αφορά την Ευρώπη δεν μπορούμε να τα βάλουμε σε σύγκριση γιατί εμείς είμαστε πιο προστατευμένοι. Μένει να δούμε τι ακριβώς είναι, φαίνεται πιο ήπια αλλά είναι άκρως μεταδοτική. Ακίνδυνος ο κορωνοϊός δεν ήταν πότε, αλλά φαίνεται και το λέω με μεγάλη επιφύλαξη, σε σχέση με άλλες μεταλλάξεις είναι πιο ήπια και πιο ακίνδυνη.»

Πως είναι τα πράγματα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»;

«Εχθές που είχα βραδινή βάρδια, να ξέρετε ότι έχουμε τρία τμήματα, το πρώτο είναι το τμήμα υπόπτων, τα οποία δεν ξέρουμε αν έχουν Covid ή όχι, έχουμε το δεύτερο με επιβεβαιωμένα κρούσματα είτε με μοριακό είτε με rapid test και έχουμε καθαρά περιστατικά που συνδυάζεται με πυρετό. Στο δικό μου τμήμα, που ήμουν μόνος μου, δηλαδή μόνο ένας γιατρός στο τμήμα υπόπτων, μέσα σε έξι ώρες είδα πάνω από 80 ασθενείς. Αυτό καταλαβαίνεται ότι προκαλεί καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των ασθενών. Είχαμε περίπου 900 κρούσματα.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.