Ανθισαν, επιτέλους, χαμόγελα

Αρις Νικολάκης22 Μαρτίου 2021

Ένα φωτεινό σαββατοκύριακο ακολούθησε ένα σκοτεινό. Οι νίκες του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο αυτό το week end προσέφεραν χαρά στον κόσμο του. Μετά τη λύπη του προηγούμενου άνθισαν πάλι, χαμόγελα στα πρόσωπα των φίλων του «δικέφαλου». Τα δικαιούνται…

Πήρε ρίσκα χθες, στην Τούμπα, ο Πάμπλο Γκαρσία. Δικαιώθηκε. Ο ΠΑΟΚ νίκησε. Κι οφείλουμε έπαινο στον προπονητή του. Τούτο δε, καθώς όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε.

Η δικαίωση του «Τσε» …ανέτειλε μόλις στο 4ο λεπτό. Μέχρι να πάρει χαμπάρι η ΑΕΚ που έπαιζε ο Τζόλης και που ο Ζίβκοβιτς έγινε το 1-0. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος μεν, αλλά τζάμπα κόπο έκανε. Η πρώτη επίθεση της ΑΕΚ απέφερε το 1-1 καθώς ο Ροντρίγκο μάρκαρε με τα μάτια τον Ολιβέιρα στο ξεκίνημα της φάσης.

Εδώ θα λέγαμε πως ο Ροντρίγκο εξέθεσε τον προπονητή του επειδή ξεκίνησε στην ενδεκάδα. Δεν το λέμε. Καθώς από αυτόν ξεκίνησε το 3-1. Πολλά περισσότερα πάντως, έχουν να πουν μεταξύ τους προπονητής και παίκτης. Και ξεκίνησαν …αγκαλιά να το κάνουν με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα!

Το 1-1 του Α΄ ημιχρόνου ξεγέλασε τους φιλοξενούμενους. Μετά από ρόλο κομπάρσου τότε θέλησαν ρόλο πρωταγωνιστή. Είναι αλήθεια πως πίεσαν τους γηπεδούχους. Ελάτε όμως, που ο ΠΑΟΚ έχασε …άχαστες ευκαιρίες.

Κι εδώ ήταν το ρίσκο του Πάμπλο Γκαρσία. Δεν αντέδρασε σε αυτήν την πίεση. Επέτρεψε στην ΑΕΚ, να πιέζει. Πίστεψε – κατά πως φαίνεται – στους παίκτες του. Αυτοί πάλι, έχασαν τη μία ευκαιρία μετά τη άλλη. Καρδιοκτύπησαν τον κόσμο τους Τελικά, το αποτέλεσμα δικαίωσε τον Πάμπλο Γκαρσία!

Κι έτσι άνθισαν χαμόγελα στα πρόσωπα των φίλων του «δικέφαλου» - επιτέλους, λένε – μετά από ντέρμπι…

Ατομικά, ο Τζόλης δεν ήταν στα καλύτερα του. Ο Πασχαλάκης ήταν σταθερός. Ο Ροντρίγκο ικανός για τον καλύτερο και το χειρότερο. Ο Σφιντέρσκι είχε κέφια. Και πάει στην εθνική του Ομάδα ως πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ. Ο Μπάμπα περιόρισε τον κίνδυνο του Λιβάι, ο οποίος στον αγώνα του Πρωταθλήματος έκανε ζημιά στον ΠΑΟΚ. Κι ο Ζίβκοβιτς ήταν με τα δυο του γκολ ήταν όλα τα λεφτά!

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον, χρόνο ανασυγκρότησης με καθαρό μυαλό και ψυχική γαλήνη. Έκανε αλλαγές, πολλές αλλαγές ο Πάμπλο Γκαρσία σε πρόσωπα, ρόλους και τακτικές. Έχει περιθώρια να τα αναλύει, να τις μελετήσει και για το μέλλον τους να αποφασίσει…

Εμείς πάντως, από όλα αυτά κρατάμε τα χαμόγελα τα οποία - επιτέλους - άνθισαν στα πρόσωπα των φίλων του "δικέφαλου". Τα δικαιούνται

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.