«Ανταποκρίνεται στη θεραπεία ο Τζόνσον και παραμένει σταθερός»

Metrosport Team08 Απριλίου 2020

Ευχάριστα νέα για τον Πρωθυπουργό της Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, καθώς ανταποκρίνεται στη θεραπεία, ο πυρετός του πέφτει σιγά σιγά και η κατάσταση του παραμένει σταθερή.  

Ο επίσημος εκπρόσωπος του δήλωσε ότι συνεχίζει να λαμβάνει «τυπική θεραπεία οξυγόνου» και «αναπνέει χωρίς άλλη βοήθεια» - καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι σε αναπνευστήρα. Πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός παραμένει κλινικά σταθερός και ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Εξακολουθεί να φροντίζεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του St Thomas. Είναι καλό πνεύμα».

Ο Τζόνσον, από την ημέρα που διαγνώσθηκε με κορωνοϊό μέχρι την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και στην Εντατική, δεν είχε ούτε μία φορά δεχθεί επίσκεψη από τον γιατρό του όσο ήταν σε καραντίνα, αλλά μόνο συμβουλές μέσω βιντεοκλήσεων.

Για αυτό οι βουλευτές του Tory ζητούν επανεξέταση του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι η έλλειψη προστασίας είχε άσχημα αποτελέσματα στην τελευταία κρίση. Ο ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου έχει απόλυτα διαφορετική υγειονομική υποστήριξη από ό, τι στις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος έχει μια ειδική ιατρική ομάδα και εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης συνεχώς σε κατάσταση αναμονής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.