«Ανοίγει» το rotation

Γιώργος Στράντζαλης01 Ιουνίου 2020

Σε ρυθμούς playoff μπαίνει από σήμερα ο Αρης. Οι «κιτρινόμαυροι» αρχίζουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με τον εντός έδρας αγώνα απέναντι στον ΟΦΗ, έχοντας ως βασικός τους μέλημα να πλασαριστούν και να “κλειδώσουν” την 5η θέση.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον βέβαια είναι το πώς θα εμφανιστεί η ομάδα μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας. Ο Μίκαελ Ένινγκ δεν έχει πάρει ακόμα τις αποφάσεις του σχετικά με την 11άδα που θα παρατάξει στην πρεμιέρα των playoff. Εχει εξάλλου ημέρες μπροστά του για να καταστρώσει τα πλάνα του και είναι δεδομένο πως αυτά θα είναι διαφοροποιημένα καθώς έχει ληφθεί η απόφαση στο διάστημα των αγώνων για το μίνι Πρωτάθλημα να “ανοίξει” το rotation και να δοθούν ευκαιρίες.

Από την ημέρα που ο Ένινγκ επέβαλε ολοκληρωτικά τους κανόνες του στους Κιτρινόμαυρους, το 78.3% των λεπτών συμμετοχής μοιράστηκε στους εξής 1ο παίκτες: Βέλεθ, Ροζ, Δεληζήση, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδη, Μπρούνο Γκάμα, Λάρσον και Ιντέγε. Μάλιστα το ποσοστό θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο στην περίπτωση που ο τελευταίος δεν αντιμετώπιζε τραυματισμό και έμενε εκτός.

Ενόψει της έναρξης των playoff και με δεδομένο ότι δύσκολο να βρεθεί ρυθμός άμεσα, ο Ένινγκ θα “ανοίξει” το rotation και σύμφωνα με τις σκέψεις που υπάρχουν αναμένεται να μοιραστεί περισσότερος χρόνος σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι μέχρι πρότινος είχαν μικρότερο χρόνο απ’ αυτόν που τουλάχιστον οι ίδιοι θα περίμεναν. Εκτός του Ντιγκινί, ο οποίος είχε χρόνο συμμετοχής, θα ενεργοποιηθούν περισσότερο οι Μαντσίνι (15 συμμετοχές/613’) Μαρτίνες (15 συμμετοχές/338’), Τόνσο (12 συμμετοχές/315’), Σόουζα (8 συμμετοχές/358’), οι οποίοι περιμένουν να τους δοθεί ευκαιρία στα playoff, ενώ είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να πάρουν συμμετοχές και οι “μικροί” Μπαγκαλιάννης, Μπακούτσης (2 συμμετοχές/91’). Ανάλογα βέβαια με το πώς θα διαμορφωθούν οι συνθήκες στη διάρκεια του μίνι Πρωταθλήματος. Στο rotation του Ένινγκ δεν μπορεί να συμπεριληφθεί ο Ντουρμισάι, έπειτα από την πειθαρχική ποινή που επέβαλε η FIFA, ενώ δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να είναι ο Ντάνιελ Σούντγκρεν μετά τα όσα είχε δηλώσει για την ομάδα και τον προπονητή του στα Μέσα της Σουηδίας. Οπως επίσης ερωτηματικό αποτελεί και η παρουσία του Ντουάρτε. Στόχος των Κιτρινόμαυρων στα playoff πάντως είναι η διατήρηση της καλής εικόνας που απέκτησε η ομάδα στη διάρκεια της κανονικής διάρκειας, με τη διεκδίκηση της παρουσίας στον τελικό του Κυπέλλου να αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο σε αυτό το διάστημα της επανέναρξης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. 

Η επιστροφή του Βαγγέλη Πανταζή, ως επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, θα επισημοποιηθεί σήμερα με την παρουσία του στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, όπου και θα παρουσιαστεί στους ποδοσφαιριστές και θα έχει την πρώτη επαφή με τον Μίκαελ Ένινγκ. 

O Μίκαελ Ένινγκ, φιλοξενήθηκε στη διαδικτυακή εκπομπή της Βild, για την 29η αγωνιστική της Βundesliga και δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην ανανέωση του συμβολαίου του με τον Αρη. “Εχει λίγες μέρες που ανανεώθηκε το συμβόλαιό μου. Ελπίζω ότι θα παίξουμε καλά με τον Αρη στα play off και ίσως να κερδίσουμε και το Κύπελλο. Μπορείς να αντιληφθείς ότι δε θα υπάρχει πλέον το πλεονέκτημα της έδρας. Θα ακούγονται σχεδόν τα πάντα έξω από τον αγωνιστικό χώρο”, δήλωσε μεταξύ άλλων Ένινγκ και για τις νέες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ανάμεσα στα πέντε καλύτερα γκολ του πρώτου γύρου της Super League 1 συμπεριλήφθηκαν τα τέρματα των Λούκας Σάσα και Λίντσεϊ Ροζ μετά τη σχετική διαδικτυακή ψηφοφορία από την Λίγκα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το γκολ του Σάσα στο 1-1 με τον ΟΦΗ, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και το γκολ που πέτυχε ο Γάλλος αμυντικός στην εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με τον Πανιώνιο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.