Ανοιχτό το παράθυρο για τη μεγάλη κίνηση; 

Δημήτρης Μπούζας24 Ιουλίου 2021

Ερωτηθείς ο Ραζβάν αν υπάρχει το ενδεχόμενο να «συνεργαστεί» εκ νέου με τον από κάθε άποψη σημαντικό Ιταλό μεσοεπιθετικό, απάντησε πολύ διπλωματικά, αφήνοντας ένα παράθυρο για ελεύθερη ερμηνεία των δηλώσεων του, που επιτρέπει να μπει αρκετό φως και κάποιες ελπίδες, για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης μεταγραφικής κίνησης από την πλευρά των κυπελλούχων.

 Είπε ο Ρουμάνος τεχνικός για τον Σεμπάστιαν:«Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχουμε φοβερή σχέση. Μοιραστήκαμε μια φοβερή εμπειρία στη Σαουδική Αραβία (Αλ Χιλάλ), κερδίζοντας τρόπαια κι έχοντας πολύ ωραίες εμπειρίες μαζί». 

Στην ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση μεταγραφής του σπουδαίου περιφερειακού επιθετικού στους κυπελλούχους είπε τα εξής:« Η ομάδα ακολουθεί ένα πλάνο, έχει μια στρατηγική και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το γκρουπ μας και το σύνολο μας δεν έχει κλείσει τη δεδομένη στιγμή». 

Συνδυάζοντας το μεγάλο «δέσιμο» των δύο ανδρών (κόουτς και παίκτη) με την επισήμανση του πρώτου ότι παραμένει ανοιχτός ο κύκλος της περεταίρω ενίσχυσης του ρόστερ και προσθέτοντας σε έναν πιθανό προϊδεασμό του μεγαλομετόχου από τον Λουτσέσκου, να προχωρήσει σε μια εντυπωσιακή κίνηση της τελευταίας στιγμής - κάτι που το συνηθίζει άλλωστε ο Ιβάν - μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι υπάρχουν αισιόδοξες προοπτικές για την επιβεβαίωση του συγκεκριμένου σεναρίου.

 Σε ότι αφορά την προετοιμασία της ομάδας, αυτή συνεχίζεται με κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών και με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον χρόνο και στον τρόπο προσαρμογής του θεωρούμενου υπερπολύτιμου Σλοβένου Κούρτιτς.

Στον επίλογο του σημειώματος θα σας παραθέσω ενα χαρακτηριστικό σχόλιο που αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «Διάτρητο αποδεικνύεται το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων που αφορά την πιθανότητα διασποράς του covid-19 εντός αλλά και εκτός διοργάνωσης. 

Παρά το γεγονός ότι το Τόκιο και οι γειτονικές περιφέρειες που θα φιλεξενήσουν τους Αγώνες έχουν ζητήσει την συνδρομή του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ, ο τελευταίος αποδεικνύεται αδύναμος να ελέγξει τον κορωνοϊό, αλλά και όλες τις κινήσεις των χιλιάδων φιλοξενούμενων.

 Αθλητές ταξιδεύουν στην ιαπωνική πρωτεύουσα με αρνητικά τεστ, υποβάλλονται εκ νέου σε διαγνωστικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο Ναρίτα και καταλήγουν να είναι θετικοί, μερικές μέρες αφότου έχουν εισέλθει στο Ολυμπιακό Χωριό.

 Στις εμπορικές πτήσεις είναι σχεδόν αδύνατο να ελεγχθούν οι επιβάτες και επομένως η κατάσταση της υγείας τους, με αποτέλεσμα οι αθλητές που ταξιδεύουν στην ίδια πτήση, αντί να διεκδικήσουν μετάλλια, καταλήγουν στην απομόνωση. 

Στα ξενοδοχεία «φούσκες», εργαζόμενοι εντοπίζονται θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ αποδεικνύεται πως ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι αποτελούν σημείο διασποράς. Φωτογραφίες και αναρτήσεις στα social media δείχνουν ξένους που σχετίζονται με τους αγώνες, να γράφουν το πρωτόκολλο στα παλιά τους τα παπούτσια.

 Δεν φορούν μάσκες, πίνουν σε δημόσιους χώρους, καπνίζουν ακόμη και στο αεροδρόμιο, ενώ κάνουν αναρτήσεις σε εφαρμογές γνωριμιών. Το εγχειρίδιο των αγώνων (play book) που έχει μοιραστεί σε όσους έχουν σχέση με τη διοργάνωση, προβλέπει αυστηρές ποινές για αυτούς που δεν συμορφώνονται με το πρωτόκολλο. 

Ο τρόπος που λειτουργούν οι Ιάπωνες για να απομονώνουν τα θετικά κρούσματα και ταυτόχρονα να προστατέψουν την δημόσια υγεία, θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα. Η υγεία των αθλητών και η ανίχνευση των κινήσεων τους, καταγράφονται από δύο εφαρμογές που είναι υποχρεωμένοι να κατεβάσουν στα smart κινητά τους αμα τη αφίξει τους στο Ναρίτα».

ΥΓ: Ολυπιακός και Άρης στα πρώτα τους ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν τα πήγαν καλά. Οι Πειραιώτες κατάφεραν τουλάχιστον να πάρουν τη νίκη. Οι Θεσσαλονικείς φαίνεται ότι άφησαν τον καλό εαυτό τους στην συμπρωτεύουσα. Τα λάθη τους (κόουτς και παικτών) ασυγχώρητα. Ο αντίπαλος τους ήταν υποδεέστερος ενός στοιχειωδώς σοβαρού Άρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.