Άνετη πρόκριση του ΠΑΟΚ με εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο

Δημήτρης Μπούζας27 Αυγούστου 2021

INFO: Κόουτς και παίκτες εκπλήρωσαν την υπόσχεση τους. Άνοιξαν το δρόμο, δίνοντς την ευκαιρία και τα κίνητρα για μια σοβαρή και άμεση ενίσχυση και ανασύνταξη.


Έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους ο Ρουμάνος κόουτς και οι παίκτες του, εξασφαλίζοντας εκτός από την πρόκριση στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής τους πορείας και την ηρεμία που είχαν ανάγκη τόσο οι ίδιοι όσο και ο... «όλος οργανισμός ΠΑΟΚ». Μαζί με την ηρεμία βέβαια, έδωσαν συγχρόνως και την ευκαιρία και τα κίνητρα σε εκείνους που έχουν υποχρέωση να στηρίξουν τώρα την ομάδα με γενναιότητα και τολμηρές αποφάσεις, προχωρώντας σε άμεσες και συντονισμένες προσπάθειες, οι οποίες θα καλύψουν κενά και θα διορθώσουν λάθη, τα οποία προκλήθηκαν από αδικαιολόγητες αστοχίες και παραλείψεις. 

Η ασυγχώρητη ανεπάρκεια και ακινησία στη μεταγραφική περίοδο είναι αλήθεια πως δημιούργησε μεγάλο προβληματισμό και ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία. Το αλαλούμ είχε σαν συνέπεια να μην εμφανιστεί ποτέ ένας σοβαρός προγραμματισμός, τον οποίο είχε απόλυτη ανάγκη το ιδιαίτερα αποδυναμωμένο ρόστερ των κυπελλούχων. Εξ αυτού του λόγου βέβαια και η προετοιμασία δεν υπήρξε πλήρης και όπως θα την επιθυμούσε ο Ρουμάνος κόουτς. Ενεργώντας όμως καθυστερημένα και περιστασιακά δεν ήταν δυνατόν να δούμε στο χρόνο που έπρεπε το νέο ΠΑΟΚ που υποσχέθηκαν ο μεγαλομέτοχος, ο κόουτς και οι συνεργάτες τους. 

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη όλα αυτά σήμερα και ας μιλήσουμε για το αύριο. Ήδη στο χθεσινό μας σχόλιο επισημάναμε πως η πολύτιμη πρόκριση τη συγκεκριμένη στιγμή, παρά τα όλα όσα απίστευτα συνέβησαν, θα μπορούσε να αποδειχθεί και ευεργετική. Να καταφέρει δηλαδή να αφυπνίσει... συγκεκριμένες συνειδήσεις γιατί στα αλήθεια κάποιοι δεν στήριξαν και δεν βοήθησαν τόσο και όσο έπρεπε την όλη προσπάθεια της δημιουργίας ενός νέου πανίσχυρου ΠΑΟΚ. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως έστω και την τελευταία στιγμή θα σπεύσουν να δραστηριοποιηθούν και να κάνουν αυτό που επιβάλλεται. Ότι δηλαδή δεν θα αφήσουν να πάει χαμένη η ευκαιρία όπως και τα κίνητρα που έδωσε η χθεσινή ευρωπαϊκή πρόκριση. 

Επιστρέφοντας στο παιχνίδι, μπορούμε να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου ήταν εντυπωσιακός. Σε μεγάλα διαστήματα και απολαυστικός. Λειτούργησε άψοχα. Έπαιξε σαν μεγάλη ομάδα. Από το πρώτο λεπτό έδειξε πως δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον αντίπαλο του να πάρει ούτε ανάσα, πολύ περισσότερο και να σκεφτεί την οποιαδήποτε αισιόδοξη εξέλιξη. Στην επανάληψη έδειξε μερικές από τις γνωστές του αδυναμίες, αλλά και σε αυτό το διάστημα είχε και πάλι τον πρώτο λόγο, λειτουργώντας πειθαρχημένα και καθοδηγούμενος σωστά και σοφά από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. 

Η εμφάνιση του πρώτου 45λεπτου δικαίωσε θα έλεγε κανείς την επιμονή του Ρουμάνου κόουτς να «επαναφέρει» παρά τις όποιες και μεγάλες αντιδράσεις, το ποιοτικό δίδυμο Μπίσεσβαρ – Ελ Καντουρί. Και οι δύο ήταν φανταστικοί. Βέβαια και οι δύο έστειλαν και το μήνυμα τους. Ο Μαροκινός με την αδυναμία του στους συχνούς τραυματισμούς και ο Σουριναμέζος ότι είναι σπουδαίος όχι για ολόκληρο το 90λεπτο. Συμπερασματικά όμως ήταν και οι δύο εξαιρετικοί. 

Επαναλαμβάνουμε ότι στην επανάληψη φάνηκαν κάποιες από τις αδυναμίες οι οποίες βέβαια θα απασχολήσουν σίγουρα τον Ραζβάν. Προβληματική η συμμετοχή ως βασικού παίκτη του Βραζιλιάνου Τέιλορ. Φοβισμένος, γυρνούσε την μπάλα επί μονίμου βάσεως πίσω, κάτι που αδρανοποιούσε τον κεφάτο και εκπληκτικό σε επινοήσεις Ζίβκοβιτς. Το κόλλημα με το γύρισμα της μπάλας ιδιαίτερα στον Πασχαλάκη βέβαια, ο οποίος αποδεδειγμένα δεν είναι και ο ιδανικός της χειριστής με τα πόδια, προκαλεί μια απορία. Αν είναι δυνατόν να συνεχίζεται και να μην υπάρχει μια παρέμβαση και μια εντολή, από τη στιγμή που όχι μόνο με αυτόν τον τρόπο δεν έχουμε τη σωστή ανάπτυξη του αγώνα, αλλά και με τη διαπίστωση πως ο τερματοφύλακας μας αδυνατεί να παίξει σωστά με τα πόδια. Γεγονός που πολλές φορές προκαλεί αναστατώσεις και κινδύνους για την εστία. Πολύ καλή η εμφάνιση του Σβαμπ όπως και του Κούρτιτς όσο είχε δυνάμεις βέβαια. Ποιοτικός παίκτης αλλά του λείπει χρόνος προσαρμογής όπως και δυνάμεις. Απίστευτος ο Βιεϊρίνια με δυνάμεις και πολλά ανεβοκατεβάσματα. Σταθερό το δίδυμο Βαρέλα – Κρέσπο. Πάλεψε ο Σφιντέρσκι ανάμεσα στους πολύ δυνατούς και πολλές φορές επικίνδυνα σκληρούς αντιπάλους του. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού η γκαντεμιά του Ελ Καντουρί που έσπασε στην κυριολεξία τα δοκάρια. 

Κλείνουμε επαναλαμβάνοντας ότι αυτή η πρόκριση δίνει την ευκαιρία για «αφύπνιση συνειδήσεων». Μπροστά μας υπάρχει μαι προθεσμία έστω και μικρή τη στιγμή που οι μεταγραφές τελειώνουν την Τρίτη. Εκείνοι που έχουν την δύναμη να προχωρήσουν σε αυτό που δείχνει ότι έχει απόλυτη ανάγκη σήμερα αυτός ο ΠΑΟΚ. Ακόμη και ο χθεσινός εντυπωσιακός του πρώτου ημιχρόνου. Το έχει ανάγκη όχι μόνο για τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια αλλά και για τις φιλοδοξίες που υπάρχουν σε ότι αφορά το εθνικό πρωτάθλημα. Κάτι που θα έχει σχέση με την παρουσία ενός παίκτη της αξίας του Τζιοβίνκο, ή αν θέλετε... με τον ίδιο τον Ιταλό άσο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.