Ανέκδοτο επί 87 λεπτά, έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σώθηκε

Στέλιος Γρηγοριάδης09 Μαρτίου 2021

Ανέκδοτο ο χθεσινός ΠΑΟΚμέχρι το 87', έπεσε από τον Λευκό Πύργο και στάθηκε όρθιος. Ηταν κάκιστος, έχανε με 0-2, γλίτωσε για ένα «τσακ» την πανωλεθρία του 0-3 και σε ένα απίστευτο φινάλε, που δεν φανταζόταν ούτε ο πιο αισιόδοξος ΠΑΟΚτσής, απέφυγε την ήττα και έσωσε τουλάχιστον τον ένα βαθμό, κόβοντας από τον Αρηδύο. Κι αν τυχόν δεν βρισκόταν ο Δεληζήσης να αποκρούσει πάνω από τη γραμμή, θα έφευγε και νικητής. Αυτή, το 3-2 δηλαδή, θα ήταν η απόλυτη μαγική εικόνα...

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε... μιάμιση στιγμή στην επίθεση. Ενα σουτ ψηλά άουτ του Κρμέντσικ από το γύρισμα του Σβαμπ και ένα επιπόλαιο εντελώς άστοχο γύρισμα προς την εστία του Κρμέντσικ, που είχε ξεφύγει από τον Δεληζήση. Ούτε καν σ' αυτές τις περιπτώσεις ζορίστηκε ο τερματοφύλακας του Αρη, που έμεινε απλός θεατής επί 45 λεπτά. 

Επιθετικά ΠΑΟΚ δεν υπήρχε με απόντα τον Τζόλη, με οργανωτή τον βετεράνο Καγκάβα και με τον Ζίβκοβιτς και τον Ουάρντα να είναι εγκλωβισμένοι στο πρέσινγκ των παικτών του Αρη. Ο Ροντρίγκο δεν έκανε τίποτε, ο Βιεϊρίνια είχε συνεχώς πάνω του δυο παίκτες, οπότε δεν υπήρχε βοήθεια ούτε από πίσω. Κάποιες καλές προσοπάθειες του Σβαμπ και λιγότερες του Τσιγγάρα δεν ήταν καθόλου αρκετές για να απειληθεί η εστία του Αρη.

Οι παίκτες του Αρη έβγαιναν πιο εύκολα μπροστά, δημιούργησαν τρεις επικίνδυνες καταστάσεις και ενώ ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε ωραία στο πρώτο καλό σουτ του δέχτηκε, στο δεύτερο... σέρβιρε σε αντίπαλο και απλώς μεσολάβησε για να δεχτεί το γκολ. Και, ως συνήθως, στο κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ δεν υπήρχε κανείς για να σώσει την κατάσταση.

Το ανέκδοτο ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γκαρσία έβγαλε έξω τον απόντα έτσι κι αλλιώς Καγκάβα, αλλά έκρινε ότι χρειάζεται έναν ακόμη φορ και όχι να βρεθεί ο τρόπος ώστε ο ΠΑΟΚ να «βγάλει» φάσεις. Οι παίκτες του πήραν την κατοχή της μπάλας, αλλά εκτός από την κατοχή δεν είχαν τίποτε άλλο. 

Ούτε ιδέες, ούτε κίνηση χωρίς την μπάλα, ούτε ταχύτητα, ούτε καν νεύρο. Μολονότι έχαναν, έδιναν την εντύπωση ότι έπαιζαν σε φιλικό. Μέχρι που από ένα λάθος πάλι, πουλήθηκε η μπάλα από τον Τσιγγάρα και τρεις παίκτες του Αρη νίκησαν πέντε του ΠΑΟΚ για να γίνει το 0-2 και να λήξει ουσιαστικά το παιχνίδι εκείνη τη στιγμή.

Φυσικά το πέναλτι που σφύριξε ο ρέφερι ήταν επειθετικό φάουλ του Ζίβκοβιτς, όπως σωστά το είδε στο VAR και έτσι δεν ήρθε γκολ για τον ΠΑΟΚ ούτε από τον ουρανό για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Μετά, όμως, αποφάσισε να του χαμογελάσει η τύχη. 

Αφού ο Αρης έχασε διπλή άχαστη ευκαιρία για μια μικρολεπτομέρεια, «χτύπησε» ο Ινγκασον στο 87' και μόνο τότε αποφάσισαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να ξυπνήσουν. Κυνήγησαν με πείσμα το γκολ και στο 94' ήρθε από τον ουρανό το πέναλτι για να “γράψει” ο Βιεϊρίνια το 2-2.

Ωστόσο, με βάση την εικόνα στα 87 λεπτά, το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει για τον ΠΑΟΚ, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ενόψει μάλιστα των πλέι οφ και των αγώνων του Κυπέλλου, είναι ένα: Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.  

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.