«Ανειλικρινής αλλά και προσχηματική η αναζήτηση προέδρου – γλάστρας»!

Δημήτρης Μπούζας13 Δεκεμβρίου 2020

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού... εκδήλωσε την επιθυμία (και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση) για να βρεθεί πρόεδρος κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ! Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι εκτός μάχης, προκύπτει φανερά που το πάει ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

Ο τίτλος του σημερινού σχολίου αφορά αποκλειστικά την άποψη του Γιώργου Λυσσαρίδη, όταν ρωτήθηκε από ραδιοφωνικό παραγωγό (συγκεκριμένα τον Γιώργο Μπούζο) να τοποθετηθεί για όσα δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα και είχαν σχέση με το περιεχόμενο μιας περίεργης συνέντευξης του Υφυπουργού Αθλητισμού. Μέσα στην οποία ευθαρσώς - αλλά και υπόπτως – ο πολυπράγμονας Κυβερνητικός παράγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ενημέρωνε την φίλαθλη κοινή γνώμη ότι κινείται και μάλιστα δραστήρια για να βρεθεί πρόεδρος κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ, ενόψει των επικείμενων εκλογών. 

Ο Γιώργος Λυσσαρίδης άμεσα και καταλυτικά με τα άψογα ελληνικά του και με το «ειδικό βάρος» ενός έμπειρου παράγοντα, αμέμπτου ήθους και προδιαγραφών υψηλού επιπέδου, κονιορτοποίησε στην κυριολεξία το νέο ύποπτο «εγχείρημα» του πολυπράγμονα πολιτικού. Χαρακτήρισε την πρόθεση ανεύρεσης προέδρου κοινής αποδοχής ανειλικρινή και προσχηματική. Τα επιχειρήματα του δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και επιφύλαξης. Όσοι είχαν την ευκαιρία και την τύχη να ακούσουν τον μακράν κορυφαίο βορειοελλαδίτη, προφανώς και σε πανελλήνιο επίπεδο, παράγοντα που υπηρέτησε και τον αθλητικό αλλά και τον πολιτικό χώρο, έμειναν μόνο με την απορία: 

«Που το πήγαινε ο συμπαθέστατος Λευτέρης». Εδώ όμως έρχεται η δική μας σειρά για να πάρουμε θέση στο θέμα που προέκυψε, αφού πιο μπροστά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η άποψη Λυσσαρίδη μας βρίσκει σε απόλυτο βαθμό σύμφωνους. Ίσως όμως να τοποθετηθούμε, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ή πιο κάτω (κι αυτό σε κάποια υπόγεια) με πρόθεση να συμπεριφερθούμε ανάλογα με τα όσα βλέπουμε και πάλι σκοτεινά και περίεργα να συμβαίνουν. Πιθανότατα να μην είμαστε τόσο ευγενείς όσο ο Γιώργος Λυσσαρίδης. 

Η δική μας γνώμη λοιπόν απλά και ξεκάθαρα για την αναζήτηση προέδρου κοινής αποδοχής (ή προέδρου – γλάστρας όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκε) πέραν όλων των άλλων σημαντικών που ακούστηκαν στη ραδιοφωνική συνέντευξη του Metropolis, εξυπηρετεί ένα «σχέδιο» που θα επιχειρήσει να αποτρέψει την ανάληψη της προεδρίας από πρόσωπο της αντίπαλης προς τον Ολυμπιακό παράταξης, της οποίας η εκλογική επικράτηση θεωρείται δεδομένη. Εδώ λοιπόν σε αυτό το σημείο έρχεται το διευθυντήριο του λιμανιού και δίνει στον Υφυπουργό το πλάνο αυτής της διαστροφικής παρεμβολής, η οποία θα αποτρέψει να αναλάβει την προεδρία άνθρωπος της νικήτριας παράταξης και θα επιτρέψει το καπέλωμα του Δ.Σ με τον «κοινής αποδοχής» αλλά απόλυτα τσεκαρισμένο σε βάθος, άνθρωπο των ερυθρόλευκων. 

Δεν ξέρουμε που θα καταλήξει τελικά αυτή η ιστορία. Εκείνο όμως που διαπιστώνουμε και που όπως όλα δείχνουν ισχύει, είναι πως ο Υφυπουργός δείχνει αμετανόητος και για να χαλαρώσουμε λίγο ότι επίσης ξέμεινε από κουμπάρους. Ο τελευταίος ήταν αυτός που διόρισε στην ακατανόμαστη επιτροπή των σκανδάλων που ευλόγησε τη συνομωσία του Ολυμπιακού με τη σκηνοθετημένη πολυιδιοκτησία και με τους σφοδρούς ενδοκυβερνητικούς κλυδωνισμούς. Για να είμαστε ειλικρινείς το βλέπουμε λίγο χλωμό να περπατάει αυτό το σχέδιο, όμως τίποτε δεν θεωρείται απίθανο εδώ στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΥΓ: Ντέρμπι «αλλιώτικο» θα το χαρακτήριζα το αυριανό. Άλλο κλίμα, άλλες ισορροπίες, διαφορετικές συμπεριφορές. Ιδιαίτερα στις τοποθετήσεις των ΜΜΕ της πόλης με τους γνωστούς Θαναηλάκηδες να προσπαθούν κάπως αδέξια να του δώσουν τις διαστάσεις που οι ίδιοι επιθυμούν με οξύνσεις ψυχισμών και προσχεδιασμένες αντιπαραθέσεις. Από την πλευρά μας ευχόμαστε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.