Andrija Zivkovic for the win

Γιώργος Πετρίδης01 Μαΐου 2023

Δύο φορές ήρθαν χθες σε απόλυτη ισορροπία ΠΑΟΚ και Άρης. Αυτήν την ισορροπία έσπασε οριστικά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με το γκολ που έκρινε το ντέρμπι της Τούμπας με το σουτ που επιχείρησε στο 78ο λεπτό του διαμορφώνοντας το 3-2. Ήταν η δεύτερη φορά που ο Σέρβος έκρινε ένα ντέρμπι με τον Άρη και μόλις η τρίτη στην οποία σημείωσε νικητήριο γκολ για τον Δικέφαλο.

Ο «Ζίλε» που κλείνει την τρίτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ, έφτασε μέσα από το χθεσινό ντέρμπι με τον Άρη τις 137 συμμετοχές όλων των διοργανώσεων, μετρώντας σε αυτές 27 γκολ και 26 ασίστ. Το 27ο ήταν απέναντι στον Άρη, κάνοντας ότι και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου αφού του χάρισε τη νίκη με το γκολ σχεδόν στο ίδιο χρονικά σημείο, στο 74ο λεπτό και αφού μέχρι τότε οι δύο «αιώνιοι» ήταν στην ισορροπία του 1-1 που προέκυψε από τα γκολ του Λουίς Πάλμα στο 12’ και του Στέφαν Σβαμπ στο 68’.

Ο Ζίβκοβιτς λοιπόν έκρινε και τα δύο «αιώνια» ντέρμπι των πλέι οφ σημειώνοντας τα νικητήρια τέρματα του ΠΑΟΚ. Είναι κάτι που έκανε μόνο μία φορά στα υπόλοιπα 135 παιχνίδια του με τον Δικέφαλο. Η πρώτη περίπτωση νικητήριου τέρματος από τον Σέρβο winger ήταν εκείνη του 2ου ημιτελικού του Κυπέλλου του 2021. Ο ΠΑΟΚ είχε την παρακαταθήκη του εκτός έδρας 1-0 και με το ρολόι να γράφει 90+6’ στην Τούμπα, είχε «κλειδώσει» την πρόκριση στον τελικό αφού το σκορ ήταν 1-1. Ο Ζίβκοβιτς όμως «χτύπησε» σχεδόν με την εκπνοή και έδωσε πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση του Δικεφάλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.