Άνδρας 116 ετών: «Η ισπανική γρίπη, ο κορωνοϊός και... τα τσιγάρα»

Metrosport Team09 Μαΐου 2020

Τα 116α του γενέθλια εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού γιόρτασε ο ανεπισήμως γηραιότερος άνδρας του κόσμου, ο Φρέντερικ Μπλομ.

Ο υπεραιωνόβιος άνδρας γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1904, στην Αδελαΐδα, κοντά στην οροσειρά Great Winterberg της επαρχίας East Cape της Νότιας Αφρικής.

Είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από τον Μπομπ Γουέιτον, έναν Βρετανό 112 ετών, που είναι επισήμως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Guinness World Records από τον Μάρτιο. Η ηλικία του κ. Μπλομ δεν έχει ακόμη επαληθευτεί από τον οργανισμό.

Το 1918, όταν ήταν 14 ετών, η αδερφή του πέθανε από τη θανατηφόρα ισπανική γρίπη και ο ίδιος είπε ότι έπρεπε να κοιμηθεί έξω σε ένα αωρό από άχυρα 
για να αποφύγει την ασθένεια που σκότωσε 300.000 ανθρώπους στη χώρα του.

Ο Φρέντι Μπλομ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε αγροκτήματα γύρω από το Κέιπ Τάουν. Δούλευε ως κηπουρός και έκοβε ξύλα μέχρι τα 106 του χρόνια. Γνώρισε τη 86χρονη σύζυγό του Jeanette σε έναν χορό και κέρδισε την καρδιά της με τις κινήσεις του.

Το ζευγάρι είναι παντρεμένο για σχεδόν πενήντα χρόνια. Μετακόμισαν στο προάστιο του Ντελφτ του Κέιπ Τάουν πριν από τρεις δεκαετίες.

«Έχω ζήσει τόσο πολύ λόγω της χάρης του Θεού. Το αφεντικό στον επάνω όροφο αποφάσισε ότι ο χρόνος μου δεν έχει τελειώσει ακόμα. Καπνίζω τον καπνό μου» είπε ο 116χρονος που σταμάτησε να επισκέπτεται γιατρούς πριν από δύο χρόνια.

«Δεν πηγαίνω στο γιατρό. Το μόνο που πίνω είναι ένα δισκίο Eno και Disprin κάθε μέρα. Και είμαι καλά», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, ο Μπλομ έριξε τα πυρά του προς τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa για την εθνική απαγόρευση των πωλήσεων τσιγάρων.

«Δεν ξέρει τι κάνει» είπε ο Μπλομ που είπε ότι τα τσιγάρα ήταν η μόνη του ευχή για τα φετινά του γενέθλια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.