Αναβρασμός στις τάξεις του Ηρακλή για τη διαιτησία με το Περιστέρι

Στέλιος Παρθενάκης23 Νοεμβρίου 2020

Στον Ηρακλή η επόμενη ημέρα της αναμέτρησης με το Περιστέρι βρίσκει τους ιθύνοντες της ομάδας με μεγάλη δυσαρέσκεια για τη διαιτησία των κ.κ. Κορομηλά-Καλδίρη-Παναγιώτου. 

Οι τρεις ρέφερι σε πολλές φάσεις αδίκησαν τον Ηρακλή και σε δεύτερη ανάγνωση επηρέασαν και το τελικό αποτέλεσμα. Τα γρήγορα φάουλ στον Μπόουλιν, οι τρεις τεχνικές ποινές και πολλές άλλες φάσεις. Oι κυανόλευκοι μιλούν και για τις παρακάτω φάσεις…

-Τα φάουλ του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στον Τσαϊρέλη, με τον έμπειρο παίκτη να παίζει σχεδόν σε όλο το 4ο δεκάλεπτο και στην παράταση με 4 φάουλ, ενώ έδινε ομηρικές μάχες κάτω απ' τα καλάθια.

- Δυο φορές δόθηκαν τρία... δευτερόλεπτα στους σέντερ του Ηρακλή, ενώ κάτι τέτοιο δε συνέβη για τους αντίστοιχους του Περιστερίου, και γενικά μιλούν για ανόμοια κριτήρια στο μαρκάρισμα των παικτών και ιδίως στο κατέβασμα της μπάλας, όπου το hand checking δινόταν φάουλ μόνο κατά των γηπεδούχων.

-Η παράβαση εννέα δευτερολέπτων στο κατέβασμα της μπάλας στην παράταση που οδήγησε στο κρίσιμο τρίποντο του Γκρέι.

Στο Ιβανώφειο μιλούν για «εξόφθαλμες παραβάσεις που έδειξε και η τηλεόραση» (για την οποία εξέφρασαν όμως επίσης παράπονα για την κάλυψη του αγώνα, γιατί πολλές κρίσιμες φάσεις δεν προβλήθηκαν σε ριπλέι και έτσι ο κόσμος δεν είχε άποψη για τα διαιτητικά λάθη).

Είναι λογικό να υπάρχει έντονη οργή για τα σφυρίγματα των “γκρι” και φυσικά δεν αποκλείεται να βγει μέσα στη διάρκεια της ημέρας ανακοίνωση για τη διαιτησία.

Μία φάση, ίδιο καρέ, διαφορετικές προσεγγίσεις

Το Περιστέρι έδωσε μία απάντηση σε όσα ισχυρίζεται ο Ηρακλής, εστιάζοντας στη φάση στην οποία οι «κυανόλευκοι» θεωρούν ότι υπήρξε παράβαση 8 δευτερολέπτων από τον Ζώη Καράμπελα. Παρέθεσε μια εικόνα από το παιχνίδι, στην οποία δείχνει πως ο διεθνής γκαρντ είχε περάσει το κέντρο εντός 8 δευτερολέπτων, με τους Περιστερίώτες να τονίζουν πως η συγκεκριμένη εικόνα είναι απόδειξη πως δεν υπάρχει καμία παράβαση.

Ο Ηρακλής έδωσε τη δική της απάντηση-εκτίμηση στη φάση του Καράμπελα, με μία ανάρτηση στα social media στην οποία ανέφερε: «Θα χρειαστεί να κόψετε καμιά 12 ακόμη φάσεις φίλοι του Περιστερίου για να δικαιολογήσετε αυτά και αυτούς που είδε όλη η Ελλάδα! Μπορεί και 13... ΥΓ.: Δεν κάνατε και καλό μοντάζ, η μπάλα είναι πίσω απ' το κέντρο και ο Ζώης μπροστά... Καλή συνέχεια, η Ελλάδα ξέρει... Δυστυχώς...».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.