Αναβιώνει η παλιά ιστορία που «στοιχειώνει» τον Άρη...

Βασίλης Μάστορας31 Οκτωβρίου 2022

Τελικά, «το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών» κατά τον Θόδωρο Καρυπίδη, το φετινό δηλαδή του Αρη, έχει τεράστιο πρόβλημα στο να μετατρέψει σε γκολ την αγωνιστική υπεροχή και τις τελικές που δημιουργεί.

 Οι «κίτρινοι» χθες με τον ΟΦΗ, είχαν 60% κατοχή και 14 συνολικά τελικές, αλλά πέτυχαν ένα μόνο γκολ κι αυτό αφού πρώτα βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Εξήγηση γι’ αυτό το φαινόμενο δεν μπόρεσε να δώσει ούτε ο Πάντριου, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη δυσκολία που έχουν οι «κίτρινοι» στην αξιοποίηση της υπεροχής τους.

Για τον Αρη ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας ο χθεσινός. Και γιατί ήταν η αφετηρία στην προσπάθεια του να κάνει το 4 στα 4 μέχρι τη διακοπή του Πρωταθλήματος και γιατί έπρεπε να αποδείξει ότι η καλή εμφάνιση του στη «Λ. Αλεξάνδρας» δεν ήταν μία παρένθεση.

Ο Πάρντιου ξεκίνησε το αγώνα με τέσσερις αλλαγές, σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική. Εκανε δίδυμο τον Μπράμπετς με τον Φαμπιάνο, έβαλε τον Πίρσμαν στο αριστερό άκρο της άμυνας και από την αρχή στην 11άδα τον Γκρέι και τον Μανού Γκαρσία.

Οι «κίτρινοι» όμως που δημιούργησαν τέσσερις τελικές στο α’ ημίχρονο από τις οποίες καμία δεν είχε κατάληξη την εστία, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με το να δεχτούν γκολ στο 14ο όταν ο Γκερέρο σούταρε χωρίς αντίπαλο μπροστά του μέσα από την περιοχή, αλλά έδιωξε ο Κουέστα.

Ο Άρης στα πρώτα 45 λεπτά μάταια προσπαθούσε να βρει ρυθμό και να γίνει επικίνδυνος. Οι Οντουμπάτζο και Πρίσμαν ανέβαιναν από τις πλευρές αλλά είχαν λανθασμένες επιλογές όταν έπρεπε να γυρίσουν την μπάλα μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ. Έτσι ο Γκρέι που είχε πάνω του σαν «βδέλες» τον Βούρο και τον Διαμαντή, δεν έπαιρνε εύκολα την μπάλα. Μπορούσε όμως στο 44ο να σκοράρει όταν ο Οντουμάτζο με κάθετη πάσα τον έβγαλε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Νωρίτερα ο Ματέο Γκαρσία είχε ένα σουτ έξω από την περιοχή στο δοκάρι, κι αυτές ήταν οι στιγμές που ο 'Αρης ανέβασε την αδρεναλίνη των οπαδών του. Λίγες καλές στιγμές απέναντι σε μία από τις περισσότερο αδύναμες ομάδες του Πρωταθλήματος. Ο λόγος; Οι «κίτρινοι» δεν είχαν φαντασία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, έκαναν λάθη στην τελική μεταβίβαση και αναπτύσσονταν αργά με αποτέλεσμα να βρίσκουν πίσω από την μπάλα όλη την ομάδα του ΟΦΗ.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 50ο σε μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ευκαιρίες των Κρητικών. Το γκολ αφύπνισε την ομάδα του Πάρντιου η οποία στα υπόλοιπα 40 λεπτά έκανε όλα αυτά που θα έπρεπε να έκανε από το πρώτο λεπτό του αγώνα, απέναντι σε μία ομάδα που ψάχνει να βρει τον εαυτό της.

Τι έκανε ο Άρης στο β’ ημίχρονο; Ανέβασε ταχύτητα, πίεσε στο μισό γήπεδο τον ΟΦΗ, δημιούργησε τελικές αλλά δεν κατάφερε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Πλην μίας φοράς με ένα γκολ που δεν χορταίνει κάποιος να το βλέπει και το πέτυχε ο Γκρέϊ. Ο Τζαμαϊκανός μ’ έναν «μαγικό» τρόπο κι ενώ είχε στην πλάτη του τη μισή άμυνα του ΟΦΗ κατάφερε με «ψαλιδάκι» να τη στείλει στα δίχτυα και να εξιλεωθεί για την χθεσινή του απόδοση.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο ο Άρης θα πρέπει να νιώθει ικανοποίηση είναι η απόδοση του Ετέμπο, ο οποίος πιστοποίησε ότι είναι ένας υπερπολύτιμος χαφ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.