Ανατρέψιμο το 1-0, αλλά από έναν καλύτερο και ουσιαστικότερο ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης18 Φεβρουαρίου 2022

O ΠΑΟΚ, λένε, αδικείται από την ήττα. Ναι, αλλά... Αδικείται περισσότερο από τον κακό του εαυτό. Αυτός, ο κακός εαυτός του ΠΑΟΚ, ήταν κι αιτία για την ήττα. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα!

Αυτά κατ’ αρχήν. Για τη συνέχεια; Το 1-0 είναι σαφώς ανατρέψιμο αποτέλεσμα στην Τούμπα. Κρίνοντας από την εικόνα του αγώνα στην Δανία, ανατρέπεται στον αγώνα στην Ελλάδα. Ναι, είναι ανατρέψιμο αλλά... Από έναν καλύτερο και φυσικά, ουσιαστικότερο ΠΑΟΚ.

Δεν ήταν ουσιαστικός ο Κυπελλούχος κόντρα στη Μίντιλαντ. Κι έκανε ξανά μανά πολλά και προσωπικά, λάθη. Όπως επί παραδείγματι στο 1-0 όταν ο Σίντκλεϊ Περέιρα ήταν αλλού γι’ αλλού. Και πίσω του δεν ήταν – ως όφειλε από το πλάνο του προπονητή του – ο Αλέξανδρος Μιτρίτσα. Κι έγινε η ζημιά να σε προπόνηση. Δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας την ευκολία για το 1-0 στις κερκίδες...

Μία φάση είχαν οι γηπεδούχοι όλη κι όλη μέχρι το 45ο οι γηπεδούχοι. Κι ένα γκολ πέτυχαν. Οι φιλοξενούμενοι; Είχαν τρεις φάσεις. Κι είχαν... μηδέν γκολ. Ήτοι είχαν μηδενική ουσία. Έτσι συνέχισαν και μετά το 45ο για να φθάσουν στην – είπαμε: ανατρέψιμη – ήττα!

Στάθηκε και τυχερός ο ΠΑΟΚ μάλιστα, στο 90ο λεπτό. Με το δοκάρι της Μίντιλαντ από το... πουθενά! Κι από εκεί πού του χρωστούσε η μπάλα, θα του έπαιρνε και το βόδι. Έτσι λαϊκά...

Το πάλεψε πάντως, ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Δεν δικαιώθηκαν βέβαια, οι αρχικές του επιλογές.. Ο Αλέξανδρος Μιτρίτσα, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο κι ο Στέφαν Σβαμπ κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Τσούμπα Άκπομ δεν είχε πλάτες. Πώς να έχει μέτωπο στην αντίπαλη εστία. Κι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς διήγε μία ακόμη φάση ντεφορμέ!

Ε, δεν χρειάζονται περισσότερα, για να βγει στο γήπεδο ο κακός εαυτός του ΠΑΟΚ. Με λίγα λόγια; Ο Κυπελλούχος πλήρωσε τα λάθη του. Και στην Τούμπα παίζει πλέον, τα ρέστα του. Με προοπτικές να κερδίσει την παρτίδα της πρόκρισης εάν κι εφ’ όσον τον κακό του εαυτό παραμερίσει.

Και συμφωνούμε απόλυτα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση στην Τούμπα»! Τούτο βέβαια, δίχως να αγνοείται το πλεονέκτημα της Μίντιλαντ με το 1-0. Έτσι;

Στα θετικά της ήττας η επανεμφάνιση, ενόψει συνέχειας των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ, του Ομάρ Ελ Καντουρί. Η εκ νέου συμμετοχή του Φελίπε Σοάρες. Κι η περίοδος φόρμας διάγει ο Ίνγκι Ίνγκασον!

Και κάτι τελευταίο. Κατά την πάντα ταπεινή μας άποψη... Δεν φταίει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Άγγλος διαιτητής για την ήττα. Δεν χρεώθηκε – βλέπετε - με ...κακούργημα, μεν. Χρεώθηκε με... πλημμελήματα, δε. Θύμα τους ο ΠΑΟΚ βεβαίως, βεβαίως...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.